Operacijski sistemi
25.07.2013 14:05
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse novosti in prednosti novega Androida 4.3 Jelly Bean

Podjetje Google je skupaj s prenovljenim tabličnim računalnikom Nexus 7 predstavilo tudi novo različico mobilnega operacijskega sistema Android 4.3 Jelly Bean. Novost v primerjavi s prednikom prinaša bogato paleto novih možnosti in funkcij, ki izboljšujejo uporabnost mobilnih naprav Android.
Sodobne mobilne naprave s sistemom Android 4.3 Jelly Bean bom lahko uporabljali tudi v vlogi zmogljivih predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin.
Sodobne mobilne naprave s sistemom Android 4.3 Jelly Bean bom lahko uporabljali tudi v vlogi zmogljivih predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin.

Ker se število uporabnikov mobilnih naprav z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android 4.2 Jelly Bean neprestano povečuje, so se programerji podjetja Google odločili, da je sedaj pravi čas za predstavitev njegovega naslednika. Tu seveda govorimo o Androidu 4.3 Jelly Bean, ki bo kakopak najprej na voljo za Googlove pametne mobilne telefone in tablične računalnike družine Nexus. Nekoliko kasneje bo novost na razpolago še uporabnikom novejših mobilnih naprav Android vodilnih proizvajalcev.

Mobilni operacijski sistem Android 4.3 Jelly Bean v primerjavi s predhodnikom pričakovano prinaša bogato paleto novih funkcij in možnosti. Med njimi najbolj izstopa možnost uporabe uporabniških profilov na način, da lahko določimo, katero programsko opremo in podatke lahko uporabljajo preostali uporabniki mobilne naprave Android. Klepetalnica Google Hangout je sedaj privzeto nameščena, vidnejše posodobitve pa so bili deležni oblačna storitev Drive, spletni brskalnik Chrome in kartografski sistem Google Maps. Nič manj zanimivi niso možnost določanja položaja zgolj z uporabo dostopa do brezžičnega omrežja Wi-Fi, nov grafični vmesnik za zajem fotografij in videa, izboljšave na področju predvajanja večpredstavnostnih vsebin, sistem za enostavnejše nameščanje posodobitev in prenovljen sistem za upravljanje z električno energijo, ki pripomore k daljši avtonomiji delovanja mobilne naprave.

Med vidnejšimi novostmi operacijskega sistema Android 4.3 Jelly Bean najdemo še nove možnosti šifriranja podatkov, podporo za OpenGL ES 3.0, ki prinaša izboljšave na področju kakovosti in hitrosti prikaza 3D vsebin ter Bluetooth 4.0, ki se lahko pobaha z nizko porabo električne energije. Posodobitev na novi mobilni operacijski sistem Android naj bi bila za uporabnike Googlovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov družine Nexus (model 4, 7 in 10) na voljo še pred koncem avgusta, za preostale mobilne naprave Android pa bo na razpolago v prvi polovici jeseni.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več