Paketi in akcije
22.02.2012 14:25

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil od jutri brezplačno obvešča o prekoračitvi prenosa podatkov!

Si.mobilovi uporabniki bodo ob povečani porabi pravočasno in brezplačno obveščeni in zaščiteni pred morebitnim visokim računom.
Si.mobil od jutri brezplačno obvešča o prekoračitvi prenosa podatkov!
Si.mobil od jutri brezplačno obvešča o prekoračitvi prenosa podatkov!

V zadnjem letu je uporaba mobilnega interneta v izjemnem porastu. Glavne razloge za takšen trend gre iskati v treh dejavnikih: rast uporabe pametnih telefonov in novih naprav, kot so tablični računalniki, spremembe uporabniških navad in povečana uporaba funkcionalnosti in aplikacij na pametnih telefonih ter vse zmogljivejše mobilno omrežje, ki omogoča izjemno visoke hitrosti prenosa podatkov.

»Preko 40 odstotkov Si.mobilovih naročnikov danes že uporablja pametni telefon. Njihova prodaja nenehno narašča in je v preteklem letu že presegla prodajo osnovnih telefonov. Namenskost telefona se tako postopoma spreminja, saj ga uporabniki ne uporabljajo le za klice in SMS sporočila, temveč vse bolj tudi za pregledovanje elektronske pošte in družbenih omrežij, gledanje videov preko spleta in za prenašanje glasbe,« je poudaril Lan Orthaber, odgovoren za ponudbo mobilnih naprav pri Si.mobilu.

Temelj odlične uporabniške izkušnje je zmogljivo mobilno omrežje. Podatki kažejo, da eksponentna rast uporabe mobilnega interneta povsem sovpada z najobsežnejšo nadgradnjo Si.mobilovega omrežja v preteklem letu. Kot je ob tem pojasnila Eva Aljančič, direktorica marketinga, »največje in najbolj zmogljivo slovensko 3G omrežje omogoča odlično uporabniško izkušnjo in prenos podatkov s hitrostjo tudi do 42 Mbit/s. Ob tem si želimo, da uporabniki naše omrežje uporabljajo povsem brez skrbi pred morebitnimi visokimi stroški«.

Kot odgovor na hitro spreminjajoče se trende uporabe mobilnih storitev bo Si.mobil z jutrišnjim dnem uvedel rešitev, ki bo vsem uporabnikom omogočila brezskrbno uporabo storitev prenosa podatkov.

Ob povečani porabi bodo uporabniki Si.mobilovih paketov z vključenim prenosom podatkov obveščeni preko SMS-a ali brskalnika:

– ob doseženih 80 % vključene količine prenosa podatkov,

– ob porabljenih 100 % vključene količine,

– ob doseženih 50 MB nad vključeno količino prenosa podatkov, ko se jim bo hitrost prenosa znižala na 64 kbit/s.

..in to brezplačno! Ta storitev se vsem vklopi samodejno, če pa jo uporabnik želi izklopiti, pa jo seveda lahko.

Jerica Škulj, odgovorna za storitve mobilnega interneta pri Si.mobilu, je ob tem pojasnila, da bodo uporabniki tako »v celoti zaščiteni pred morebitnim hitrim naraščanjem stroškov. Normalno hitrost pa si bodo uporabniki lahko povrnili z vklopom ene izmed opcij Mobilni internet oz. menjavo paketa Mobilni internet, ki jim omogočajo brezskrben prenos podatkov in boljši nadzor nad stroški«.

Zaščito pred morebitnimi visokimi stroški bo Si.mobil omogočal tudi uporabnikom, ki na svojem paketu nimajo vključenega prenosa podatkov. Ob doseženih 50 MB prenesenih podatkov bodo uporabniki prejeli obvestilo o porabi, hkrati pa se jim bo hitrost prenosa znižala na 64 kbit/s. Normalno hitrost si bodo lahko povrnili z vklopom ene od opcij Mobilni internet, ki omogočajo popoln nadzor nad stroški in povsem brezskrbno uporabo. Uporabniki si bodo opcijo Mobilni internet lahko vklopili kar preko SMS-a.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več