Paketi in akcije
21.12.2011 14:37

Deli z drugimi:

Share

Si.mobil toži Telekom Slovenije za slabih 290 milijonov evrov

Si.mobil 50 evrov podarja vsem novim naročnikom, ki bodo sklenili naročniško razmerje na paketu enaZAME, triZAME ali petZAME.
Si.mobil 50 evrov podarja vsem novim naročnikom, ki bodo sklenili naročniško razmerje na paketu enaZAME, triZAME ali petZAME.

Konec letošnjega junija je družba Si.mobil vložila tožbo zoper Evropsko komisijo, saj ta ni preiskala Mobitelove zlorabe prevladujočega položaja s paketom Itak Džabest. Ker so evropski sodni mlini zelo počasni, so se vodilni drugega največjega mobilnega operaterja pred kratkim odločili, da vložijo tožbo neposredno zoper Telekom Slovenije oziroma novega lastnika Mobitela.

Družba Si.mobil zaradi Mobitelove zlorabe prevladujočega položaja s paketom Itak Džabest zahteva od Telekoma Slovenije odškodnino v višini slabih 290 milijonov evrov oziroma natančneje 286.392.223 evrov. Družba Si.mobil s tožbo poskuša dokazati, da je šlo predvsem pri akciji “Džabest” le za cenovno stiskanje, saj je vodilni mobilni operater pri tem samo v letu dni izgubil okoli 50 milijonov evrov prihodkov. S to potezo je seveda svoje naročnike vezal za 24 mesecev, saj so ti množično kupovali telefone po subvencioniranih cenah.

Družba Si.mobil meni, da se je Mobitel pri akciji “Džabest” šel neupravičenega cenovnega razlikovanja med klici, vzpostavljenimi in zaključenimi v lastnem omrežju, ter klici, vzpostavljenimi v lastnem omrežju. Telekom Slovenije obtožbe Si.mobila seveda ostro zavrača. Ta zatrjuje, da posluje v skladu z veljavno zakonodajo in dobrimi poslovnimi običaji. Svojo nedolžnost bo dokazal tako, da bo na sodišču ovrgel tožbeni zahtevek Si.mobila v celoti. Telekom Slovenije bo sicer moral pred tem »ovreči« še tožbo Tušmobila, ki od njega v odškodninski tožbi zahteva dobrih 86 milijonov evrov odškodnine.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več