Telefoni
07.05.2014 21:58
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Protivirusni programi preprečijo manj kot polovico napadov

Protivirusni programi nas ne morejo več zaščititi pred naprednimi spletnimi napadi, ki jih je žal iz dneva v dan vse več.
Protivirusni programi nas ne morejo več zaščititi pred naprednimi spletnimi napadi, ki jih je žal iz dneva v dan vse več.

V boju z internetnimi kriminalci, hekerji in drugimi uporabniki z zlonamernimi programi protivirusne rešitve izgubljajo bitko. To je za časopisno hišo Wall Street Journal priznal kar podpredsednik podjetja Symantec, ki se že več desetletij ukvarja z bojem proti zlonamernim programskim kodam. Protivirusne rešitve pa so neučinkovite predvsem zato, ker spletni nepridipravi uporabljajo nadvse napredne metode za izvajanje svojih napadov.

Strokovnjaki podjetja Symantec so pri analizi zbranih podatkov prišli do spoznanja, da lahko klasična protivirusna rešitev zaustavi le okoli 45 odstotkov spletnih napadov. Ker neučinkovitost protivirusnih rešitev zmanjšuje prihodke varnostnih podjetij, so se v podjetju Symantec odločili za povsem nov koncept zaščite računalniških sistemov, kot sta ga pred kratkim že uspešno uvedli podjetji Kaspersky in McAfee. Ti se bosta namreč namesto aktivnega preprečevanja spletnih napadov raje osredotočili na varnostne rešitve, katerih osnovna dejavnost je odkrivanje prikritih napadov in zmanjševanje škode.

Nova varnostna rešitev podjetja Symantec bo prinesla še vrsto drugih varnostnih zaščit. Med njimi bomo našli sistem za upravljanje dostopnih gesel, uspešno blokiranje neželenih sporočil in napredno zaščito uporabnikom pred širjenjem neželenih zlonamernih spletnih povezav na družbenih omrežjih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
antivirusni program za telefon

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več