Telefoni
28.08.2014 14:44

Deli z drugimi:

Share

Kako nastane Galaxy Alpha in preizkus kakovosti

Kako nastane Galaxy Alpha in preizkus kakovosti
Kako nastane Galaxy Alpha in preizkus kakovosti

Samsung svojim kupcem zagotavlja najkakovostnejše izdelke, ki postanejo sestaven del njihovega življenja. V primeru pametnega telefona Galaxy Alpha so nove oblikovne smernice in vrhunska tehnologija botrovali nastanku lepe in kompaktne naprave. Samsungova ekipa za raziskave in razvoj je pri telefonu Galaxy Alpha zasnovala pravo kovinsko ohišje z zaobljenimi robovi, prevlečeno s sijočim materialom.

Izdelava

V začetku proizvodnje CNC-stroji izrežejo in oblikujejo kovinsko ohišje telefona. Nato naredijo prostor za baterijo in okvir za zaslon, ki ga spojijo z ohišjem. Na koncu obdelajo zunanje robove ohišja, da dobijo značilno obliko telefona Galaxy Alpha, v katerih so nameščeni tudi glavni gumbi in antena.

Kovino nato s postopkom anodizacije prebarvajo na želeni odtenek modre, črne, zlate, srebrne ali bele. Pri tem postopku ohišje kljub barvanju uspe ohraniti svoj naraven kovinski lesk zaradi zaščitne prozorne plasti. Robove zatem dokončno obdelajo z diamantnim brusilnikom, da dobijo značilen svetleč videz, obenem pa telefon zaradi zaobljenih robov lažje držimo. Med tem postopkom v okvir namestijo zaslon, ki prispeva h krasnemu kontrastu med bleščečim kovinskim robom in matiranim hrbtiščem.

Preizkus kakovosti

Ko je Galaxy Alpha sestavljen, ga pošljejo v preizkuševalni laboratorij, kjer z vrsto testov preizkusijo njegovo obstojnost. En od teh je »preizkus padca«, pri katerem telefon večkrat spustijo z različnih višin, da ugotovijo odpornost njegovega kovinskega ohišja. Pri tem preizkusu se je Galaxy Alpha odrezal najbolje od vseh naprav Galaxy, kar je zasluga zaobljenih kovinskih robov. Izvedejo tudi »preizkus pregibanja«, pri katerem ugotavljajo silo, s katero lahko pritiskamo na napravo na obeh koncih, preden se prelomi ali poči, in »preizkus zvijanja«, s katero določijo vzdržljivost ohišja pri zvijanju.

Če želimo dobiti kakovostno napravo, ki bo ustrezala zahtevam kupcev po vsem svetu, so lahko postopki razvoja in preizkušanja zelo zahtevni in dolgotrajni. Končni rezultat je izredni Galaxy Alpha, v katerem so združeni kompaktno in lahko kovinsko ohišje ter vrhunska strojna in programska oprema.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več