Telefoni
20.03.2014 18:09

Deli z drugimi:

Share

Razvojni paket Tizen SDK za Samsung Gear 2 in Gear 2 Neo

Samsung širi ekosistem Tizen za bogatejši nabor aplikacij na svojih napravah
Samsung Gear 2 in Gear 2 Neo
Samsung Gear 2 in Gear 2 Neo

Samsung Electronics je objavil, da je za nosljive naprave z operacijskim sistemom Tizen na spletni strani razvijalcev http://developer.tizen.org možno prenesti programski razvojni paket Tizen SDK (Software Development Kit).

Z novim razvojnim paketom Tizen SDK bodo za nosljive naprave, kot sta Samsung Gear 2 in Gear 2 Neo, na voljo mnoge aplikacije, ki jih razvija aktivna skupnost operacijskega sistema Tizen. Samsung še naprej ustvarja tehnologije nosljivih naprav prihodnosti, ob tem pa odpira nove možnosti za razvijalce aplikacij, poslovne partnerje in uporabnike.

Več kot 100 posebnih partnerjev bo uporabnikom Samsung Gear 2 in Gear 2 Neo omogočilo, da si z njihovimi aplikacijami pomagajo pri športu, nakupovanju, družabnih medijih, glasbi, novicah in spanju.

Med aplikacijami, ki so trenutno na voljo za Gear 2, so:

  • Atooma: Atooma je aplikacija, ki služi celostni avtomatizaciji opravil na pametnem telefonu in napravi Gear 2. Sloni na preprosti logiki: »Če se zgodi nekaj, potem naredi naslednje.« Atooma izvede želen postopek, kadar to želimo, sposobna pa je zaznati okoliščine in vaša dejanja ter ravnati v skladu s temi podatki, da uporabniku prihrani opravljanje nepotrebnih in ponavljajočih se opravil.
  • Banjo: Gear 2, opremljen z Banjom, omogoča dostop do največje svetovne zbirke družabnih objav, ki so označene po lokaciji, času in vsebini, neposredno na uporabnikovem zapestju. Uporabniki aplikacije Banjo imajo vpogled v dogajanje po vsem svetu, skozi oči ljudi, ki se tam nahajajo.
  • Dacadoo: Z aplikacijo Dacadoo lahko uporabniki nadzirajo stanje svojega zdravja in kondicije glede na telesno zgradbo, čustva in vsesplošni življenjski slog (telesna vadba, prehrana, stres in spanje). Dacadoo pomaga ljudem, da zaživijo bolj zdravo in postanejo dejavnejši z avtomatiziranimi odzivi, trenerskimi nasveti ter povratnimi informacijami glede življenjskega sloga. Vsi uporabniki Gear 2 dobijo 60-dnevni brezplačni dostop, otroci in mladostniki do 20 let pa neomejen brezplačen dostop do Dacadoo platforme.
  • EasilyDo: EasilyDo Smart Assistant je najpriljubljenejši osebni asistent, ki organizira vse naše dejavnosti in nas obvešča o njih, zato nikoli več ne bomo ničesar zamudili. Aplikacija nas aktivno obvešča o dogodkih, sestankih, letalskih letih, hotelskih rezervacijah in številnih drugih stvareh.
  • Feedly: Feedly nam pomaga odkriti vsebine in informacije, ki nas zanimajo, ter jih urediti v obvladljiv vir. S Feedlyjem na napravi Gear 2 se lahko na poti povežemo z zgodbami, ki jih želimo prebrati.
  • Focus TRAINR: TRAINR uporablja zmogljive senzorje gibanja, s katerimi je opremljen Samsung Gear 2, s tem pa uporabnik dobi prvega zapestnega osebnega trenerja na svetu. TRAINR avtomatično sledi gibanju zgornjega in spodnjega dela telesa ter tipu vadbe, med tem pa nudi navodila za vsak posamezen gib. Poleg tega lahko izvedemo diagnostiko in prejmemo za nas prilagojene vaje, ki nam pomagajo še hitreje doseči želeno raven kondicije.
  • Glympse: Glympse deluje v realnem času in dinamično, zato je najlažji način, da s pomočjo Gear 2 z drugimi delimo točen podatek o svoji lokaciji. Z brezplačno aplikacijo Glympse ne rabimo ustvariti družabne mreže ali nenehno osveževati podatke o svoji lokaciji, saj to namesto nas naredi aplikacija.
  • iHeartRadio: aplikacija iHeartRadio omogoča dostop do več tisoč radijskih postaj, z njo pa lahko poslušalci ustvarijo tudi lastno postajo s priljubljenimi izvajalci ali pesmimi. V knjižnici je več kot 18 milijonov skladb in 450.000 izvajalcev, vse brezplačno.
  • iwunta (Cloudwear): Prijatelji nam lepšajo življenje, a bodimo iskreni – zanje nam pogosto zmanjka časa. Zdaj si lahko s preprostim pritiskom na intuitivno aplikacijo iwunta z njimi izmenjujemo sporočila, kot so: »Si za kosilo čez 15 minut?«, »Greva v kino čez eno uro?« Aplikacija iwunta najde prijatelje v naši bližini in jim pošlje povabilo, celo priporoča možne lokacije in ustvari skupinski pogovor, da se lahko uskladimo glede podrobnosti.
  • Life360: Z Gear 2 in Life360 na preprost način ostanemo povezani z vsemi družinskimi člani. Ne glede na to, ali se usklajujemo glede večerje, prevoza domov iz šole in službe ali preprosto preverjamo, če so vsi varno prispeli domov, nam Life360 pomaga ohraniti nadzor nad življenjem, ne glede na prepreke, ki nam jih to vrže na pot.
  • Runtastic: Z Runtastic na Gear 2 lahko na svojem zapestju med športno vadbo nadziramo opravljeno razdaljo, hitrost, srčni utrip, tempo in porabo kalorij. Aplikacijo lahko zaženemo in prekinemo na zapestju, kar je zelo priročno. Po opravljeni vadbi lahko shranimo statistiko in jo kasneje pregledamo na Runtastic.com, kjer je registriranih že več kot 30 milijonov uporabnikov.
  • Sleep Genius: Sleep Genius je znanstveno najbolj napredna aplikacija za pomoč pri spanju ter prijetnem zbujanju. Pomaga nam, da prej zaspimo, izboljšamo kakovost spanja in se prijetno zbudimo iz katerega koli stadija spanja. Razvili so jo strokovnjaki na področju nevrologije, spanja, zvoka in glasbe na osnovi Nasinih raziskav o spanju astronavtov.
  • Spritz: Spritz je orodje, ki nam pomaga prebrati elektronska sporočila na Gear 2 – s primerno hitrostjo prikazuje vsako posamezno besedo sporočila na zaslonu Gear 2, zato jih ne potrebujemo prebrati na zaslonu pametnega telefona, če nam to ne ustreza.
  • Strava: Strava nas poveže v svetovno skupnost športnikov. Z njo nadziramo svoje tekaške ali kolesarske rezultate in jih primerjamo s prijatelji, znanci in profesionalci. Zaradi delovanja v realnem času nam lahko pomaga pri takojšnji motivaciji med samo aktivnostjo.
  • Vivino: Vivino je priročen prijatelj vseh ljubiteljev vina, ki nudi koristne informacije o posameznih vrstah vina. Etiketo steklenice fotografiramo z Gear 2, aplikacija pa nam poišče ocene, opise, cene in podobne informacije.
  • CNN: CNN aplikacija na Samsung Gear 2 prikaže najnovejše novice in sledi nadaljnjim razpletom zgodb, ki so nam všeč.
  • Conde Nast: Paket programov za fitnes, ki nam omogoča prilagoditev vaj glede na cilje in nam pomaga med vadbo v telovadnici. Aplikacija je opremljena z video prikazi pravilnega izvajanja vaj in opisov po posameznih fazah. Nato lahko sledimo svojim vadbam s shranjeno statistiko s tedenskimi rezultati, nadzorom srčnega utripa in številom porabljenih kalorij.
  • eBay: Z aplikacijo eBay za Samsung Gear 2 lahko ostanemo v stiku z našimi najpomembnejšimi aktivnostmi na eBayju.
  • Expedia: Expedia nudi najboljše potovalne informacije takrat, ko jih potrebujemo. Ste na letališču? Informacije o terminalu so na vašem zapestju. Prevzemate najet avto? Referenčna številka je praktično na dlani.
  • Flick Dat: Flick Dat omogoča pošiljanje vizitk neposredno z Gear 2, kjerkoli in kadarkoli.
  • MapMyFitness(Under Armour): MapMyRun je vrhunska GPS sledilna aplikacija, ki na Gear 2 beleži pot naše športne aktivnosti ter napredek in te podatke deli z našimi prijatelji.
  • MyMusicCloud: MyMusicCloud omogoča, da v svoji glasbi uživamo s pomočjo Gear 2 in na vseh drugih napravah, ne glede na to, ali so povezane v splet.
  • News Republic (Mobiles Republic): NEWS REPUBLIC je pameten način za branje novic, ki na inteligenten način združuje več kot 900 zaupanja vrednih virov. Aplikacija je bila razvita posebej za Samsung Gear 2.

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več