Telefoni
03.12.2016 09:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S8 – vse kar je o njem znanega do tega trenutka

Samsung Galaxy S8 - vse kar je o njem znanega do tega trenutka
Samsung Galaxy S8 - vse kar je o njem znanega do tega trenutka

Spet je prišel tisti čas v letu, ko govorice o prihajajočih telefonih, računalnikih in ostalih “gadgetih” neprestano letajo naokrog. Samsung Galaxy S8 ni seveda nobena izjema. Govorice o tej napravi burijo duhove že kar nekaj časa. Ali bo sploh poimenovan Galaxy S8, kakšna bo baterija, zaslon, kdaj bo izšel in tako naprej. S pomočjo portala TechConnect smo zbrali vse informacije o novem Samsungu, vendar naj vas takoj opozorimo, da so podrobnosti še vedno označene z oznako “govorice”.

Še boljši ekran

To, da Samsungovi telefoni pogosto prejmejo naziv “najboljših ekranov” je dejstvo. Poročilo Korea Herald-a kaže, da bo Samsung še povečal ločljivost modela S8 na 4K (2160 x 3840) in bo tako še nadgradil linijo S7. Korea Herald je v zadnjem času v javnost poslal kar nekaj informacij o Samsungu, prav tako pa so že v preteklosti podajali natančne napovedi, kar pomeni, da lahko morda res pričakujemo uresničitev napovedi glede ločljivosti ekrana. Ta naj bi ohranil 13,97-centimetrski ekran Galaxy S7 Edge modela, saj uporabniki izkazujejo zadovoljstvo glede te velikosti.

“Edge” ali ne

Še vedno obstaja nekaj negotovosti glede števila telefonov, ki naj bi jih Samsung izdal in kakšno obliko bodo ti zavzeli. Zadnje govorice celo pravijo, da bi Samsung lahko uporabil celo 15,74-centimetrski ukrivljeni ekran. Sicer bi bilo zanimivo videti odziv kupcev, vendar nekako večina uporabnikov v Evropi in ZDA ne podpira te velikosti. Naslednja govorica pravi, da naj bi vsi S8 modeli prevzeli ta “Edge” dizajn. Po pisanju portala Tom’s Guide, je Koh Dong-jin iz Samsunga povedal, da Samsung razmišlja o tem, da bi naredili “edge” ekran kot nek zaščitni znak Galaxy S pametnih telefonov, če bi podjetje uspelo potrošnikom ponuditi diferencirano uporabniško izkušnjo reko raznoliko programske opreme in uporabniku prijaznih funkcij.

Nov digitalni asistent

Kot kaže se vsi veliki akterji na področju mobilne telefonije želijo vplesti v bitko digitalnih asistentov. Samsung ne želi biti zgolj stranski igralec med glavnimi kot so Google Assistant, Cortana, Siri in Alexa. Podjetje je pred kratkim kupilo Viv Labs ravno iz tega razloga. Storitev je zmožna procesiranja naravnega jezika prav tako kot ostali digitalni asistenti v tej močni konkurenci.

Kamera

Samsung navadno ponudi najboljšo kamero v danem trenutku, vendar bo Galaxy S8 moral postoriti nekaj dodatnega dela, če želi ujeti in prehiteti Google Pixel, ki ga številni označujejo za fotografskega kralja med telefoni.

Obstajajo številne govorice in poročila glede kamere, kar napovedovanje dela še težje in manj gotovo. Poročilo s strani Tech Updates pravi, da bo Samsung svoj novi telefon opremil s 30 MP zadnjo kamero. Weibo pravi drugače, in sicer naj bi Galaxy S8 imed dvojno lečo in 13MP kamero. 8MP sprednja kamera s posebnim poudarkom na tehnologiji “autofocus” pa bo razveselila vse ljubitelje sebkov. Ne glede na trenutne napovedi, pričakujemo lahko, da bo Samsung poizkušal navdušiti potencialne kupce in proizvesti najboljšo kamero med pametnimi telefoni.

Hitreje in boljše

Samsung je do tega trenutka tipično uporabljal Exynosov čip ali Qualcomm Snapdragon procesor, odvisno od regije, kjer se je telefon prodajal. SamMobile poročilo pravi, da bi lahko videli nadaljevanje tega trenda z Exynos 8895 procesorjem z ARM Mali-G71 grafično kartico. Po napovedih bi naj novi Samsung deloval 1,8-krat bolje in hitreje od modela S7, prav tako pa bo Galaxy S8 optimiziran za 4K in VR. Qualcommov čip bo Snapdragon 830 ali Snapdragon 835. Podpiral bo 8GB RAM-a, prav tako pa bo pripravljen na 4K in VR.

Kar se tiče ostalih specifikacij naj bi Samsung končno opustil idejo fizičnega gumba “Domov”. Park Won-sang, Samsungov inženir odgovoren za ekran pravi, da naj bi novi ekran pokrival 90% celotnega ohišja. Za primerjavo naj povemo, da Galaxy S7 ekran pokriva 76%.

Senzor prstnih odtisov bi prav tako naj bil integriran v ekran, vendar smo nekoliko skeptični, če je Samsungu uspelo izpopolniti ta del tehnologije.

Kdaj ga lahko pričakujemo?

Po pisanju Wall Street Journala, S8 ne bomo videli pred aprilom naslednje leto. Samsung po navadi predstavi svoj telefon na Mobile World kongresu, vendar si lahko predstavljamo, da si Samsung želi nekaj več časa, glede na katastrofo, ki se jim je zgodila z modelom Note 7.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več