Telefoni
08.08.2017 10:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S9: Kaj lahko pričakujemo?

Samsung Galaxy S9: Kaj lahko pričakujemo?
Samsung Galaxy S9: Kaj lahko pričakujemo?

Po tem, ko je Samsung preživel krizo s telefonom Note 7, zdaj zelo uspešno nadaljuje svoje poslovanje na področju telefonije. Samsung Galaxy S8 nam je postregel nove tehnologije, med katerimi prednjači velik ukrivljen zaslon brez robov, že ta mesec pa naj bi uzrli tudi Note 8. Kljub temu, da še čakamo na novo Note napravo, pa govorice o nasledniku v seriji S ne počivajo. Samsung Galaxy S9 bo najverjetneje izšel naslednje leto, spet pa lahko pričakujemo veliko novosti in izboljšav, ki bodo temeljile na osnovi modela S8.

Tukaj je nekaj pričakovanih lastnosti Samsunga Galaxy S9:

Štiri kamere

Ko danes pišemo o pametnih telefonih, večinoma govorimo o dveh kamerah. S9 naj bi tukaj naredil še korak naprej in imel kar štiri kamere: dve spredaj in dve zdaj. Po pisanju portala International Business Times bo novi Samsung opremljen z dvema 16 MP kamerama na zadnji strani in dvema 8 MP kamerama na prednji strani. To bo uporabnikom omogočalo izvrstno uporabniško izkušnjo predvsem pri aplikacijah navidezne resničnosti in ostalih zahtevnejših aplikacijah. K temu bo pripomogla tudi tehnologija globokega zaznavanja, ki bo ustvarila boljši fokus okrog subjekta slike. Govorice o dvojni kameri se širijo tudi, ko je govora o prihajajočem Samsungu Galaxy Note 8, vendar naj bi ta imel dvojno kamero zgolj na zadnji strani naprave.

Zaslon 4K

Galaxy S8 je sicer postavil nov standard z zaslonom brez robov, vendar ima Samsung še vedno nekaj rezerve pri sami ločljivosti, ki naj bi prišla na vrsto v naslednji generaciji naprav. Trenutni Galaxy S8 ima zaslon z ločljivostjo 1440×2960 slikovnih pik. Naslednja generacija bi lahko številke podvojila. Zaslon 4K ni nov koncept. Nekateri Sonyjevi telefoni že imajo takšne zaslone, vendar še nikomur ni uspelo do potankosti izpiliti dotične tehnologije. Težava je v tem, da se večina telefonov s takšno ločljivostjo hitro segreva, njihov procesor, grafična kartica in RAM pa tega ne uspejo podpreti. Če Samsungu uspe uskladiti predstavljeno tehnologijo z zaslonom brez robov, potem bi ravno to znalo biti velika konkurenčna prednost naprave.

Čitalec prstnih odtisov v zaslonu

Senzor prstnih odtisov, ki je vgrajen v zaslon, ni ravno najlažje izvedljiv projekt, še posebej, če si želimo zares kvalitetno narejen izdelek. Težavnost tehnologije dokazujeta Apple iPhone 8 in Galaxy Note 8, ki sta oba napovedovala takšno ali vsaj podobno tehnologijo, pa vendarle kot vse kaže sedaj ne bo prišlo do tega. Najtežji korak je združiti senzor z zaslonom brez robov. Samsung telefon Galaxy S9 napoveduje za leto 2018, kar pa morda vseeno pomeni dovolj časa, da bi lahko vključili dotični senzor, s čimer se strinja tudi analitik KGI B, Ming Chi-Kuo.

Bolj zmogljiva baterija

Po pisanju portala International Business Times naj bi bil Samsung Galaxy S9 opremljen z baterijo s kapaciteto 4.200 mAh. Samsung se je glede na lansko leto močno izboljšal, ko je govora o baterijah in zdaj, ko je dokazal, da zna narediti baterije, ki ne eksplodirajo, lahko pričakujemo boljše in bolj zmogljive baterije na prihajajoči napravi. To bi bilo praktično nujno, če Samsung želi uporabiti 4K zaslon in podobne zahtevne lastnosti.

7 nm procesor

Tekmo procesorjev je Samsung v zadnjem času konstantno dobival, saj so ostali akterji, kot je na primer Apple , svoje telefone opremljali s 14 nm procesorjem, medtem ko je Samsung opremljen z 10 nm procesorjem, ki je bolj učinkovit. Do modela Galaxy S9 bi Samsung lahko razvil 7 nm procesor, ki bi bil še bolj zmogljiv in praktično nepremagljiv na tržišču.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več