Telefoni
28.07.2014 13:15

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy Tab Q: Pametni mobilni telefon s 7-palčnim zaslonom?

Samsung Galaxy Tab Q bo pisan na kožo tistim, ki pri delu potrebujejo tablico z možnostjo opravljanja telefonskih klicev.
Samsung Galaxy Tab Q bo pisan na kožo tistim, ki pri delu potrebujejo tablico z možnostjo opravljanja telefonskih klicev.

Vse več uporabnikov pametnih mobilnih telefonov povprašuje po izdelkih, ki so opremljeni z velikimi zasloni, saj so uporabni tako za opravljanje delovnih obveznosti kot preživljanje prostega časa. Zaradi tega naj bi Samsung kmalu ponudil v prodajo novi mobilnik s prodajno oznako Galaxy Tab Q, ki naj bi bil opremljen s kar 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk in razmerjem stranic 16 proti 9. Tu bo dejansko šlo za kompakten tablični računalnik s podporo za telefonsko kartico SIM, ki bo med drugim omogočal tudi opravljanje telefonskih klicev.

Hibridni pametni mobilni telefon Samsung Galaxy Tab Q naj bi meril kar 91,8 x 99,7 x 8,9 milimetrov in naj bi tehtal okoli 250 gramov. Strojna oprema novinca pa naj bi obsegala 4-jedrni procesor frekvence 1,2 gigahercev, gigabajt sistemskega pomnilnika ter vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora in možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, spletnim konferencam pa naj bi bila kos kamera ločljivosti 2,1 milijona točk.

Na vgrajenem pomnilniku hibridnega mobilnika Samsung Galaxy Tab Q naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Jelly Bean 4.3, zadostno avtonomijo delovanja pa naj bi zagotavljala baterija kapacitete 3.200 miliamperskih ur. Za povezovanje z zunanjimi napravami bosta na voljo brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, medtem ko bo hitro povezljivost v svetovni splet zagotavljala mobilna povezava 4G/LTE. Novost naj bi bila še pred koncem poletja na voljo na Kitajskem, proti koncu leta pa naj bi zašla še na evropski trg.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več