Telefoni
23.04.2014 09:28

Deli z drugimi:

Share

Samsung Project KQ: Mobilnik za razred boljši od Galaxyja S5!

Prvi pametni mobilni telefon, ki bo nastal v okviru projekta Project KQ, naj bi bil  vsaj za razred boljši od Galaxyja S5.
Prvi pametni mobilni telefon, ki bo nastal v okviru projekta Project KQ, naj bi bil vsaj za razred boljši od Galaxyja S5.

Samsungov pametni mobilni telefon Galaxy S5 je dobesedno obnorel kupce širom sveta, saj je povpraševanje po njem preseglo tudi najbolj optimistične napovedi (bit.ly/Sam-S5). Ker pa južnokorejski gigant nikoli ne spi na doseženih lovorikah, naj bi v okviru projekta Project KQ že pripravlja njegovega naslednika. Novost naj bi bila v primerjavi z modelom Galaxy S5 opremljena z zmogljivejšo strojno opremo, naprednejšimi funkcijami in boljšo kakovostjo izdelave.

Prvi pametni mobilni telefon, ki bo nastal v okviru projekta Project KQ, naj bi bil namreč opremljen s 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 805 frekvence 2,5 gigahercev, grafično kartico Adreno 420, sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora. Za prikaz slik bo na voljo zaslon s 5,2-palčno (13,2-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 2.560 X 1.440 slikovnih točk, medtem ko bosta za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk in spletna kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Samsung družine Project KQ naj bi bil za nameček opremljen še s kovinskim ohišjem, s čimer naj bi bil pisan na kožo predvsem poslovnežem in petičnežem. Trenutno žal še ni znano, daj bo novost na voljo v prosti prodaji in kakšna bo njena dobavljivost.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več