Telefoni
05.05.2014 14:25
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upad prodaje pri Samsungu

Objavljeni rezultati poslovanja za prvo četrtletje 2014.
Upad prodaje pri Samsungu
Upad prodaje pri Samsungu

Objava poslovnih rezultatov podjetja Samsung ni upravičila pričakovanj. Tehnološki gigant iz Južne Koreje je zabeležil upad prodaje v ključnem segmentu, pametnih telefonih in tablicah. V nasprotju z Applom, ki je s prodajo iPhonov presegel še najbolj optimistične napovedi, si pri Samsungu v naslednjih mesecih prizadevajo za boljše rezultate. Razlogov za takšen rezultat je več.

Pri tem je presenetil predvsem dobiček iz poslovanja, ki se je po več letih prvič znižal. Vendar so odgovorni v podjetju zatrjevali, da se bodo do poletja rezultati izboljšali, saj se pričakuje uspešna prodaja najnovejšega modela Galaxy S5. Slednji se je že izkazal z dobrimi uvodnimi prodajnimi rezultati.

Iz poročila je tudi razvidna sprememba v marketinškem nastopu na trgu. Podjetje si želi več učinkovitejše porabe sredstev za trženje. Pri tem se poudarja neposrednejši odnos s strankami in manj splošnih oglaševalskih kampanj. Slednje je tudi v skladu s Samsungovimi internimi dokumenti, ki so v primerjavi z Applom opisali slabšo povezavo med blagovno znamko Galaxy in potencialnimi kupci.

Tako pri Samsungu kot Applu je razvidno, da se je trg pametnih telefonov višjega cenovnega razreda počasi zasičil in bo treba predstaviti nove produktne kategorije. Pri Samsungu v prihodnjih mesecih upajo na povečano povpraševanje po novih TV sprejemnikih, saj se približuje svetovno prvenstvo v nogometu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več