Telefoni
01.11.2010 14:32

Deli z drugimi:

Share

Igričarski mobilnik Sony Ericsson ponovno buri duhove

Podjetje Sony Ericsson pripravlja vrhunski mobilni telefon in zmogljivo prenosno igralno konzolo v enem!
Podjetje Sony Ericsson pripravlja vrhunski mobilni telefon in zmogljivo prenosno igralno konzolo v enem!

Pred kratkim smo poročali, da so se na svetovnem spletu pojavile prve fotografije mobilnega telefona v obliki prenosne igralne konzole, ki ga “skrivoma” pripravlja podjetje Sony Ericsson. Kot vse kaže te fotografije le niso bile iz trte zvite. Na spletu so se namreč pojavile nove fotografije igričarskega mobilnega telefona PlayStation Phone, ki kažejo na to, da tu vendarle gre za povsem resničen izdelek.

Iz novih, sicer neuradnih, fotografij novega igričarskega mobilnika podjetja Sony Ericsson je razvidno, da bo na njem sprva prednameščen Googlov mobilni operacijski sistem Android 2.2 (Froyo) s prilagojenim grafičnim vmesnikom. Nekoliko kasneje naj bi bila na voljo še različica, ki bo poganjala prihajajočega Androida 3.0 (Gingerbread). Tekoče poganjanje iger bo zagotavljal gigaherčen procesor Qualcomm MSM865.

Za shranjevanje podatkov bo na voljo 512-megabajtov vgrajenega pomnilnika in pomnilniška kartica microSD z osmimi gigabajti prostora. Igričarski mobilnik Sony Ericsson PlayStation Phone naj bi v debelino meril komajda 17 milimetrov in to kljub temu, da bo razpolagal z igralnim ploščkom, ki bo povsem enak ploščku prenosne igralne konzole PlayStation Portable.

Novinec naj bi za prikazovanje slik uporabljal na dotik občutljivi zaslon z ločljivostjo WVGA. Kakovost iger naj bi bila na nivoju igralnih konzol PSX in PSP. Igričarji naj bi lahko izbirali celo med igrami, kot so God of War, Call of Duty: Modern Warfare in LittleBigPlanet.


Več informacij o igričarskem mobilnem telefonu PlayStation Phone naj bi podjetje Sony Ericsson razkrilo proti koncu leta. Prve primerke novinca lahko na trgu pričakujemo že v prvi polovici prihodnjega leta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več