Poslovne rešitve
20.10.2009 10:00
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj razširjen sistem za pripravo in izvedbo e-izobraževanja v naprednih slovenskih podjetjih

eCampus
eCampus

E-izobraževanje

tudi v Sloveniji postaja vse bolj uveljavljen način prenosa znanja v naprednih organizacijah. Je najsodobnejša oblika izobraževanja, kjer s pomočjo sistema za e-izobraževanje in posebno pripravljenimi gradivi posredujemo ter merimo znanje na daljavo preko intra/interneta. Organizacije se poslužujejo prednosti e-izobraževanja na področju prenosa lastnih internih znanj, regulativnih vsebin, računalniških znanj, itd.

Med glavnimi prednostmi uporabe sodobne oblike izobraževanja naj izpostavimo možnost hitre izvedbe izobraževanja, kar na delovnem mestu, povratno informacijo o predelanem gradivu in nivoju znanja posameznika, manjše stroške izvedbe izobraževanja idr.

Podjetje B2 se s področjem e-izobraževanja ukvarja že več kot 8 let in je največji ponudnik e-izobraževalnih storitev v Sloveniji. Plod 20-letnih izkušenj na področju izobraževanja in razvoja programskih rešitev po meri je mednarodno nagrajen e-izobraževalni sistem eCampus. eCampus je najbolj razširjen e-izobraževalni sistem v slovenskih podjetjih. Vsakodnevno z njim prenaša znanje že več kot 20 slovenskih podjetij in izobraževalnih organizacij, med katerimi so tudi Adria Airways d.d., Carinska uprava Republike Slovenije, Generali zavarovalnica d.d., Krka d.d., Raiffeisen Banka d.d.,…

Evropska multimedijska nagrada
Portal www.spletno-ucenje.com, ki demonstrira zmožnosti sistema eCampus®, je bil v letih 2006, 2007 nagrajen s priznanjem za najboljše evropske multimedijske izdelke za e-izobraževanje Comenius-EduMedia-Award.

Predstavljamo enostavnost prenosa internih znanj s pomočjo e-izobraževalnega sistema eCampus v 3 korakih.

1. Priprava kakovostnih e-gradiv
Gradiva, ki so pripravljena za izobraževanje preko spleta, imenujemo e-gradiva. V procesu kodiranja interne vsebine (npr. v Word-u, PowerPoint-u,…) ustrezno pripravimo za podajanje preko spleta. S pomočjo ustrezne metodologije izdelave e-gradiv (npr. B2 metodologija) lahko enostavno in hitro pripravimo kakovostna interna e-gradiva.

2. Uporaba sistema eCampus za prenos internega znanja
Izobraževanje in testiranje na daljavo preko inter/intraneta s pomočjo izobraževalnega sistema eCampus prinaša internim izvajalcem izobraževanja učinkovito orodje za posredovanje in preverjanje znanja.

Upravljanje z udeleženci izobraževanja: eCampus omogoča napredno oblikovanje in nadzor skupin za izobraževanje, določanje terminov in predvidenih aktivnosti izobraževanja,… Upravljanje z e-gradivi in e-testi: S sistemom eCampus enostavno določimo dostope do ustreznih e-gradiv, področij testiranja in nastavimo napredne parametre (npr. časovno omejitev dostopa, časovno omejitev testiranja,…).

Komunikacija med zaposlenimi in mentorji je omogočena preko zasebnih sporočil, forumov in klepetalnic. Forumi o posameznih tematikah predstavljajo bogat vir znanja za ostale zaposlene.

3. Merjenje, analize in poročanje
Kombinacija uporabe sistema eCampus in ustreznih e-gradiv prinese povratno informacijo ter podroben pregled nad izvedbo izobraževanja. Spremljanje napredka in nadzor nad učenjem: eCampus omogoča pregled aktivnosti posameznega zaposlenega (koliko gradiva je predelal, koliko časa se je učil, katero področje je (ni) predelal,…)
Merjenje znanja: Izvedba testiranja omogoča hiter in podroben pregled nad znanjem zaposlenih (kako dobro poznajo posamezno tematiko, kakšna je splošna raven znanja v neki skupini, katere tematike so dobro poznane in katere slabše,…)

Analiziranje in poročanje: eCampus omogoča ogromno že pripravljenih analiz, na podlagi katerih lahko pripravimo poročila in dokazila o izvedenem izobraževanju. Izvoz podatkov v Excel omogoča neomejeno svobodo pri obdelavi in oblikovanju podatkov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več