Poslovne rešitve
20.10.2009 14:26
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Programsko razvojno ogrodje nove generacije

PRO-BIT programska oprema d.o.o.
PRO-BIT programska oprema d.o.o.

Segment malih in srednje velikih podjetij zahteva učinkovito in visoko prilagodljivo programsko opremo, s katero je mogoče maksimalno izkoristiti infrastrukturno opremo in komunikacijske kanale, ki so na voljo. Razvoj takšnih po vseh smereh prilagodljivih poslovnih aplikacij pa zahteva ustrezno razvojno ogrodje.

Razvojno ogrodje in orodja, ki so trenutno na trgu, ne zadostujejo več za uspešno, hitro in učinkovito izdelavo vseh potrebnih komponent sodobnega informacijskega sistema, zato smo bili v podjetju Pro-bit programska oprema d.o.o. primorani iti v razvoj nove, ustrezno prilagodljive arhitekture informacijskih rešitev. Tukaj mislimo predvsem na nov izboljšan postopek hitrega razvoja novih produktov in dopolnjevanja obstoječih produktov z uporabo pred pripravljenih osnovnih gradnikov.

Če naštejemo samo nekaj bistvenih lastnosti novega programskega razvojnega ogrodja bi te bile sledeče:

1. Glede na razširjenost spletnega dostopa do informacij, del ogrodja podpira realizacijo določenih enostavnejših funkcionalnosti preko spletnega brskalnika
2. Na področju komunikacij smo zagotovili sprejemljivo delovanje bodočih aplikacij na povprečno zmogljivih javnih komunikacijskih omrežjih, kar pomeni, da smo sposobni komunicirati preko nezaščitenih omrežij in slabših povezav.
3. Razslojenost logičnih in fizičnih nivojev je jasna in transparentna, predvsem pa zagotavlja medsebojno neodvisnost in možnost kasnejše zamenjave enega ali več nivojev z boljšo rešitvijo.
4. Aplikacije nove generacije bodo bolj odzivne. Ocenili smo, da lahko z implementacijo vmesnega hranjenja podatkov, poznega nalaganja podatkov in asinhronega delovanja določenih funkcionalnosti bistveno izboljšamo uporabniško izkušnjo tudi na ne-optimalnih infrastrukturah.
5. Sistem za inštalacijo, vzdrževanje in nadgradnjo pametnih odjemalcev temelji na spletnih protokolih in uporabi spletnega brskalnika.
6. V samo razvojno ogrodje smo vgradili tudi beleženje in spremljanje delovanja aplikacijskih rešitev, da lahko tako ustrezno upravljamo sistem in se v primeru problemov na osnovi konkretnih podatkov pogovarjamo z naročnikom in tudi ustrezno ukrepamo.

Za pilotski projekt razvoja programske opreme na novem razvojnem ogrodju smo izbrali CRM. Naš namen je bil, da napredno tehnično rešitev nadgradimo z vsebinsko inovativnostjo. Glavno vodilo pri razvoju je bilo, da mora uporabniku nuditi 100% uporabnost. To pomeni, da smo v program v vključili veliko poslovne prakse v obliki predpripravljenih prodajnih procesov, projektnih faz in korakov akcij tržnega komuniciranja. Dejstvo je, da je eden ključnih razlogov, zakaj projekti CRM ne uspejo v tem, da podjetja sredstva porabijo za programsko opremo, zanemarijo pa poslovne procese.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več