Poslovne rešitve
21.10.2009 09:51
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovnična orodja za vgradnjo v aplikacije – Amebis Besana za ActiveX

Na sliki je primer sprotnega preverjanja slovničnih napak - integracija Amebis Besane v Microsoft Word. Slovnične napake Amebis Besana podčrta zeleno.
Na sliki je primer sprotnega preverjanja slovničnih napak - integracija Amebis Besane v Microsoft Word. Slovnične napake Amebis Besana podčrta zeleno.

Kaj je Amebis Besana

Amebis Besana je slovnični pregledovalnik za slovenski jezik. Poleg slovničnega urejanja besedil Amebis Besana omogoča tudi lematizacijo besed, kar pomeni, da ne glede na obliko besede (spol, sklon, število, čas, ipd.), Amebis Besana poišče osnovno ter vse ostale oblike te besede.

Kaj omogoča Amebis Besana za ActiveX
Amebis Besana za ActiveX omogoča preprosto vgradnjo slovničnih orodij v lastne aplikacije. Z njo lahko:
• preverjamo slovnično pravilnost slovenskih besedil v lastnih aplikacijah,
• lematiziramo slovenska besedila in besede v lastnih aplikacijah.

Možnosti, koristi in prednosti za razvijalce lastnih aplikacij

Slovnično preverjanje
Če razvijate ali nadgrajujete aplikacije za uporabnike, ki se kakorkoli ukvarjajo z besedili (uredniški sistemi, izdelava spletnih strani, pisanje navodil ali priročnikov, aplikacije za blogerje, CRM, prevajalni sistemi, baze znanja, …), kjer je pomembno, da je besedilo, ki ga uporabniki vnašajo, slovnično pravilno, lahko Amebis Besana za ActiveX predstavlja pomembno nadgradnjo in s tem tržno prednost teh aplikacij. V aplikacije se lahko vgradi sprotno preverjanje slovnice, preverjanje slovnice na zahtevo, lahko se preveri slovnica v vseh shranjenih dokumentih, itd..

Lematizacija
Amebis Besana za ActiveX je najboljša rešitev, če aplikacija (vse prej naštete ter vse ostale, ki se kakorkoli ukvarjajo z besedili) potrebuje kakovosten iskalnik po besedilih, ki zna iskati po vseh oblikah besed ne glede na sklon, spol, število, čas ipd. Ne glede na obliko besede boste vse pojavitve posamezne besede našli hitro in enostavno.

Zakaj je Amebis Besana najboljša
Osnova za slovnično preverjanje besedila je Amebisova lastna in obenem največja jezikovna baza slovenskih besed in besednih oblik, saj je v bazi več kot 6 milijonov besednih oblik (cca. 330.000 besed, zapisanih v cca. 20 besednih oblikah – spol, sklon, število, ipd.). Za razliko od slovarjev se Amebis Besana nenehno posodablja z vključevanjem novih besed in stalnim prilagajanjem na jezikovne spremembe.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več