Poslovne rešitve
23.10.2009 10:54
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zavarujmo se pred spletnim kriminalom

Zavarujmo se pred spletnim kriminalom
Zavarujmo se pred spletnim kriminalom

Želje in zahteve po poslovanju na internetu naraščajo iz dneva v dan, hkrati pa zaradi odprtosti interneta to okolje postaja čedalje bolj nevarno. Poznane so naslednje posledice internetnih prevar:

• kraja denarja
• kraja osebnih podatkov
• kraja potencialnih strank
• uničevanje ugleda.

Skupni imenovalec vseh je nepoznavanje identitete spletnega ponudnika. Pri zagotavljanju identitete odpovedo tudi SSL/TLS certifikati. Pogosto so z njimi opremljene tudi lažne spletne strani, ki nam tako kradejo podatke ter dajejo lažne informacije po “bolj varni poti”.

Slovenski strokovnjaki ob tem niso počivali, ampak so razvili in na globalnem nivoju pravno zaščitili sistem Company On NetTM. Le-ta nedvoumno verificira identiteto podjetja na spletu. Verifikacijo opravi neodvisna in kredibilna institucija. V Sloveniji je to Gospodarska Zbornica Slovenije.

Sam sistem temelji na 3 elementih zaščite, ki preprečujejo kopiranje in potvarjanje:
• pečatu na (komercialni) spletni strani ponudnika
• certifikatu
• verificirani spletni strani ponudnika na unikatni domeni, ki vsebuje ime podjetja/organizacije ponudnika

Sistem naročnikom nudi tudi proaktivno zaščito pred phishing poskusi, saj naročnike obvešča o pojavu kopij njihovih strani na spletu.

Obiskovalcem strani opremljenih s pečatom Company On NetTM pa sistem omogoča, da z dvema klikoma preverijo:
• kdo je lastnik strani, na kateri se nahajajo,
• ali je stran, na kateri se nahajajo, res avtentična.

Sistem Company On NetTM ja dobitnik več nagrad, podrobnosti o njem pa si lahko ogledate na spletni strani http://si.company-on.net/ .

Nedvoumno identiteto spletnega ponudnika predpisuje tudi veljavna zakonodaja (2. čl. Zakona o varstvu potrošnikov in 19. čl. Zakona o varovanju osebnih podatkov), ki predpisuje tudi nemajhne kazni za kršitelje.

Če bi želeli pridobiti poglobljeno znanje o grožnjah, ki rušijo zaupanje uporabnikov v internet in rešitvah, predvsem pa o rešitvah, kako se grožnjam zoperstaviti, vam priporočamo obisk delavnice Zaupanje na internetu – temelj za uspešno spletno poslovanje v režiji Agenciji Poti v Ljubljani.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več