03.04.2012 10:49

Deli z drugimi:

Share

10 fotografskih aplikacij za vaš pametni telefon

Z različnimi uporabnimi aplikacijami lahko vaš pametni telefon pretvorite v zmogljiv fotoaparat.
Z različnimi uporabnimi aplikacijami lahko vaš pametni telefon pretvorite v zmogljiv fotoaparat.

Poleg tega, da lahko vaš pametni telefon uporabljate za spremljanje družbenih omrežji kot sta Facebook in Twitter, branje elektronske pošte, klepetanje s prijatelji, brskanje po spletu, lahko vaš telefon uporabljate tudi za brezskrbno fotografiranje. Verjetno to ni več nikakršna skrivnost, saj je spojitev spletnih storitev kot sta Facebook ali Flickr s pametnimi telefoni privedla do dejstva, da uporabniki želijo svoje fotografije s prijatelji deliti »zdaj in takoj«. Prav zaradi tega so digitalni fotoaparati, ki jih povežemo na računalnik in slike prenesemo šele od doma povsem odveč. Danes vse skupaj poteka nekoliko hitreje in razen privzetih aplikacij za fotografiranje, lahko na spletu najdemo tudi nekaj takih, ki prinašajo povsem nove funkcije. Nekatere so brezplačne, spet druge plačljive, no v nadaljevanju vam prinašamo nekaj tistih, ki so se nam zdele še najbolj uporabne. Da slučajno ne bi preferirali kakšnega mobilnega operacijskega sistema, smo izbrali aplikacije, ki so namenjene dvema trenutno najbolj priljubljenima, iOS-u in Androidu.

Android:

Action Snap – vam omogoča, da izberete časovni interval od 0,1 do 5 sekund po katerem bo aplikacija izvršila samodejno slikanje, seveda pa vam aplikacija omogoča tudi običajno fotografiranje. Aplikacija je brezplačna.

Camera Zoom FX – Aplikacija vam omogoča 4x digitalno povečavo s pomočjo krožnega vmesnika, Iris animacijo z brezplačnimi temami, možnost obdelave, brisanje in izmenjavo fotografij, medtem ko lahko fotografirate zgolj z enostavnim dotikom zaslona. Cena aplikacije znaša 2,15 evra.

Night Vision Camera – kot že samo ime pove, gre za aplikacijo namenjeno fotografiranju v nočnem okolju. Samodejna nastavitev slike bo omogočilo boljšo vidljivost v slabih svetlobnih pogojih. Uporaba aplikacije je brezplačna.

Camera360je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij za fotografiranje, revija PC World pa jo je celo označila za eno izmed 100 najboljših tehnoloških izdelkov vseh časov. Zahvaljujoč svojim enostavnim operacijam, fantastičnim učinkom in tekočemu vmesniku ima Camera360 več milijonov privržencev po vsem svetu. Aplikacija je brezplačna. več kot 20

Paper Camera – vam omogoča, da vidite svet skozi nov, izviren, eleganten in privlačen objektiv. Če se sprašujete kako bi izgledala risanka ustvarjena iz realnega okolja okrog vas, potem vam bo tale aplikacija vsekakor odgovorila na vaše vprašanje. Cena aplikacije znaša 1,49 evra.

Photoaf Panorama – S pomočjo aplikacije lahko ustvarite osupljive panoramske posnetke (360 stopinj) kar s pomočjo vašega Android telefona. Ko napravite panoramo si lahko posnetek ogledate s pomočjo premikanja telefona v vse smeri. Uporaba je brezplačna.

iPhone:

A+ Camera Flash – koristi napredni algoritem, ki preverja svetlost vsake slikovne točke in jih po potrebi tudi osvetli. S to metodo bodo fotografije dobile veliko svetlejše in bolj žive barve. Aplikacija je brezplačna.

Camera + – ena izmed boljših aplikacij za fotografije. Aplikacija prinaša veliko nestandardnih funkcij, s katerimi bodo posnete fotografije bistveno lepše in boljše. Za aplikacijo bo potrebno odšteti 0,75 evrov.

Camera Awesome – aplikacija, ki omogoča zajem videa in fotografij s številnimi naprednimi funkcijami, kot so stabilizacija slike, odštevalnik ter štiri kompozicije s katerimi bodo fotografije izgledale čudovito. Prav tako je s pomočjo aplikacije mogoče narediti niz slik v hitrem zaporedju. Aplikacija je brezplačna.

Everpix – Ta aplikacija ohranja fotografije na vašem telefonu, v oblaku ali na Macu, vse skupaj pa je popolnoma sinhronizirano, kar pomeni, da če izbrišete sliko iz enega mesta, se bo izbrisala tudi na drugem. Aplikacijo je prav tako mogoče sinhronizirati z družbenimi omrežji kot so Facebook, Instagram in Flickr. Uporaba je brezplačna

Fuzel – ena od odličnih aplikacij za ustvarjanje kolaža. Orodje je na voljo z 36 pogledi različnih širin in premerov. V sklopu aplikacije je na voljo tudi 18 različnih filtrov. Cena aplikacije je 1,5 evra.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več