28.03.2012 10:15
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije, pisane na kožo novi tablici iPad

Evernote
Evernote

Od 23. marca naprej je novi Applov tablični računalnik iPad naprodaj tudi pri nas. Tisti najbolj zagreti so se že zgodaj zjutraj postavili v vrsto pred trgovinami, kjer prodajajo Applove izdelke, da bi prišli do ta hip najbolj zaželenega tabličnega računalnika na modrem planetu. Srečni kupci novosti so kaj hitro ugotovili, da zaslon z ločljivostjo 2,048 x 1,536 slikovnih točk le težko pride do »izraza« v praksi. Dejansko ni opaziti nobene razlike v primerjavi z zaslonom njegovega predhodnika.

Da bi lahko v polni meri izkoristili zaslon z ločljivostjo 2,048 x 1,536 slikovnih točk, seveda potrebujemo aplikacije, ki to podpirajo. Teh je vsaj zaenkrat toliko, kot je denarja v naši državni blagajni – zelo malo. Da bi lahko v polni meri koristili prednost zaslona Retina z ločljivostjo 2,048 x 1,536 slikovnih točk, smo skupaj »zbrali« seznam aplikacij, ki so s to ločljivostjo »združljive«. Čeprav nekaj izmed njih ni brezplačnih, se jih vsekakor splača namestiti, saj bomo s tem lahko spoznali vse prednosti novega zaslona in štirikrat hitrejšega grafičnega procesorja.

Evernote je izjemno priročna aplikacija, ki je kot nalašč za pisanje in deljenje zapiskov, beležk, fotografij in drugih vsebin. Na novem visokoločljivem zaslonu je upravljanje z vsebinami izjemno priročno. Poleg tega je besedilo precej lepše berljivo. Aplikacija Evernote je brezplačno dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/0XL09.

Brezplačna aplikacija Flipboard prav tako ni od muh. Tu namreč gre za nekakšno osrednje mesto, kjer lahko uporabnik najde najbolj zanimive novice in fotografije, ki jih njegovi prijatelji delijo preko družbenih omrežji (na primer Facebook in Twitter). Tu lahko na sila enostaven in preprost način spremljamo stvari, ki nas dejansko zanimajo. Brezplačna aplikacija Flipboard je na voljo za prenos na strani http://goo.gl/5JWAI.

Ljubiteljem vesolja je pisana na kožo aplikacija Solar Walk vrednosti 2,39 evra. Ta vas namreč popelje v vesolje, po Osončju in Mlečni cesti. Pri uporabi zaslona ločljivosti 2,048 x 1,536 slikovnih točk se nam prikažejo osupljive in natančne področnosti. Tu lahko potujemo celo nazaj v čas. Aplikacija Solar Walk je dosegljiva na strani http://goo.gl/Ylm2V.

Tu boste seveda na svoj račun prišli tudi ljubitelji dirkaških iger. V igri Real Racing 2 HD je na voljo kar 30 licenčnih avtomobilov, 15 prečudovitih lokacij in vrhunska 3D grafika. Tu si izberemo prvo vozilo in začnemo vozniško kariero v klubski diviziji ter napredujemo vse do svetovnega prvenstva. S prisluženim denarjem si lahko privoščimo novi dirkalnik ali pa ga le nadgradimo. Za računalniško igro, ki je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/pbFVJ, bo potrebno ošteti 5,49 evra.

Ljubiteljem digitalnega obdelovanja slik bo pisan na kožo program iPhoto (http://goo.gl/F3WRi). Uporabnik v zameno za 3,99 evra prejme aplikacijo, ki omogoča brskanje, urejanje, dodajanje učinkov, obrezovanje in uporabo čopičev. Aplikacija iPhoto nam dejansko dokaže, da za urejanje slik dejansko ne potrebujemo računalniške miške.

Aplikacij, ki bodo povsem pisane na kožo zaslonu novega Applovega tabličnega računalnika iPad, bo iz dneva v dan več. Če najdete kakšno zanimivo, jo prosim delite z nami v komentarjih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več