29.07.2012 09:23
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Namestimo Beats Audio na katerokoli Android napravo

Beats Audio je napredni zvočni sistem, ki se standardno nahaja na pametnih telefonih podjetja HTC.
Beats Audio je napredni zvočni sistem, ki se standardno nahaja na pametnih telefonih podjetja HTC.

Prednost pametnih telefonov podjetja HTC pred konkurenti je v tem, da se lahko ti pohvalijo z integrirano tehnologijo imenovano Beats Audio. Ta bi naj izboljšala glasbeno izkušnjo in pripomogla k bolj čistemu in kakovostnejšemu zvoku. Roko na srce, razlika z ali brez je precej očitna. Tehnologija Beats Audio bo iz vašega telefona potegnila še nekaj več, kar bodo zagotovo zaznala tudi vaša ušesa. Če ste mislili, da boste za omenjeno zvočno tehnologijo morali švigniti v najbližjo trgovino in nabaviti kakšnega izmed pregrešno dragih HTC-jev, potem ste se pošteno zmotili. V nadaljevanju vam bomo namreč razkrili kako v nekaj preprostih korakih tehnologijo Beats Audio namestiti tudi na vaš obstoječ Android, pa naj si gre za Samsung, LG, Sony, Motorolo ali kitajski ZTE. Tehnologija prav gotovo ne bo funkcionirala prav na vseh napravah, za enkrat pa so uradno preverjei naslednji modeli: Samsung Galaxy S II, Motorola Photon 4G, Motorola Razr, Motorola ATRIX, Motorola Xoom.

Kaj je potrebno postoriti pred namestitvijo

Preden se lotite namestitve sistema Beats Audio na vaš mobilni telefon, boste morali telefon prilagoditi nekaterim naslednjim zahtevam:


1. Rootanje. Vaše telefon mora biti kot v večino takšnih primerih rootan oz. izkoreninjen, prav tako pa boste morali imeti na telefon nameščen ClockWorkMod Recovery.


2. Varnostna kopija. Varnostna kopija vseh dokumentov je še kako pomembna. S tem bodo vsi vaši podatki na varnem, v primeru kakšnega neljubega dogodka pa boste lahko te brez problemov ponovno obnovili. Pri tem nikakor ne uporabljajte programa KIES, saj ta ne podpira vseh naprav. Uporabljajte le naslednje Android pripomočke:

Arhiviranje SMSjev,

Arhiviranje kontaktov,

Arhiviranje dnevnika klicev,

Slike, pesmi, video vsebine – skopirajte na vašo SD kartico.


3. Polnjenje telefona. Baterija vašega telefona naj bo napolnjena vsaj na 80 odstotkov. S tem boste zagotovili nemoteno delovanje, prav tako pa se boste izognili črnemu scenariju, da bi telefon ugasnil sredi posodabljanja.


4. Onemogočite proti virusne programe. Pred namestitvijo je potrebno onemogočiti vse varnostne mehanizme in protivirusne aplikacije, saj lahko te v procesu nameščanja programske opreme povzročijo precejšnje težave.


5. Omogočite USB razhroščevanje (debugging). To storite tako, da greste pod nastavitve vašega telefona, kliknete na Aplikacije> Razvoj in izberete Odpravljanje napak USB.

Če so vse zgornje zahteve obkljukane, potem lahko brezskrbno nadaljujete z namestitvijo.

Postopek namestitve na Galaxy S II

Če ste se torej odločili, da boste glasbeno izkušnjo na vašem mobilnem telefonu nekoliko izboljšali, potem sledite naslednjim korakom, preko katerih boste Beats Audio povsem enostavno namestili na vaš Android. Najprej boste morali iz spleta sneti prilagojen Beats Audio paket. Za Samsung Galaxy S II in ostale Samsungove Androide ga lahko prenesete iz te povezave. Za ostale mobilne telefone z operacijskim sistem Android 2.3 Gingerbread se lahko poslužite tega paketa. Ko boste omenjen paket prenesli na vaš računalnik ga nikakor ne spreminjajte.

Sedaj vaš mobilni telefon s pomočjo USB kabla povežite z računalnikom in se prepričajte, da imate odkljukano opcijo Odpravljanje napak USB (Če ste pozabili Nastavitve> Aplikacije> Razvoj> Odpravljanje napak USB ). Skopirajte prenesene datoteke v korensko mapo vaše SD kartice in nikakor ne pozabite poti do vaših datotek. Zatem izklopite USB povezavo, ugasnite telefon in ga zaženite v tako imenovani ClockWork Mod recovery. V obnovitvenem meniju boste morali ustvariti Nandroid varnostno kopijo obstoječega sistema. Ko bo varnostna kopija končana, pojdite nazaj in nadaljujte z namestitvijo programske opreme Beats Audio. Iz izbornika izberite opcijo ‘install zip from SD card’ in poiščite pot do Beats Audio datotek na vaši SD kartici. Potrdite namestitev. Ko bo namestitev končana, pojdite ponovno v glavni meni in izberite ponovni zagon sistema ali angl. restart system now. Telefon se bo nato zagnal v normalno okolje sistema Android, le da bo tokrat vaš zvočni sistem dopolnjen z naprednim zvočnim sistemom. Omenjen postopek lahko uporabite tudi za tablične računalnike. Pa uživajte.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več