08.09.2013 10:58

Deli z drugimi:

Share

Kako se bomo pogovarjali jutri?

IP tehnologija postaja vse bolj priljubljena pri domačih in poslovnih uporabnikih. Kljub številnim finančnim in funkcijskim prednostim dosti ljudi še ni naredilo preskoka. Ste še vedno vezani na drago bakreno žico klasične telefonije?
Kako se bomo pogovarjali jutri?
Kako se bomo pogovarjali jutri?

Zakaj uporaba VoIP telefonije še vedno raste?

Slišali smo predvidevanja, da se bo v prihodnjih letih uporaba VoIP tehnologije drastično razširila. VoIP bi naj bil prihodnost telefonije za poslovne in domače uporabnike. Večina teh predvidevanj je bilo zelo skopih. Šele zdaj so se pojavila poročila z dejanskimi rezultati, ki presegajo vsa pričakovanja.

Najnovejše projekcije rasti trga VoIP tehnologije prihajajo iz podjetja Point Topic, ki predvideva, da se bo VoIP industrija eksponentno razširila in bo do leta 2015 prinesla 30 milijard evrov letno. Za razumevanje te vrednosti moramo pogledati dve leti v preteklost. Podjetje International Data Corporation je leta 2011 objavilo, da je to tržišče prineslo 2,6 milijarde evrov profita. V štirih letih naj bi se dobički kar desetkrat povečali. Je takšna rast sploh mogoča ali gre le za optimistična predvidevanja?

VoIP tržišče bo razcvetelo zaradi dveh pomembnih razlogov. Obstaja ogromno poslovnih in vladnih organizacij, ki še niso naredile preskoka. Dosti teh podjetij še čaka, kako se bo tehnologija obnesla tistim, ki so jo že sprejeli. V skoraj vseh primerih se je izkazala kot uspeh glede praktičnosti uporabe, kot tudi v prihranku stroškov. Zato se zdaj tudi konservativna podjetja odločajo za prestop. Drug razlog je v zasebni uporabi VoIP storitev. Število domačih uporabnikov internetne telefonije je v zadnjem času zrastlo, toda to še vedno predstavlja majhen delež celote. Kljub temu da ima že dosti uporabnikov interneta naročeno VoIP telefonijo v raznih dvojčkih in trojčkih, mobilna telefonija dominira.

V Point Topic raziskavi so navedli nekaj točk, ki okrepijo ta predvidevanja. Rast VoIP tehnologije do zdaj ni bila enakomerna. Opisali so jo kot »grbinasto« z znaki pospeševanja. Opredelili so jo kot nadomestno dobrino. To je izdelek ali storitev, ki služi podobnemu namenu, in kupimo jo, da zamenjamo obstoječ izdelek ali storitev. Kupci po nadomestnih dobrinah ne posegajo, takoj ko ugotovijo, da je boljša od njihove trenutne rešitve. »Boljša« je marketinški izraz, s katerim želijo pospešiti tržni delež. Uporabniki so pogosto dovolj zadovoljni z obstoječo tehnologijo, saj so jo do zdaj uspešno uporabljali in jo dovolj poznajo. Težko je nekoga prepričati, da je nova tehnologija boljša od predhodne. Še težje pa jih je prepričati, da je vredna nakupa. Kaj je potem tisti dejavnik, ki bo prepričal uporabnike o množičnem preskoku? Odgovor je cena. Pri Point Topic raziskavi so povedali, da ljudje množično sprejmejo novost, ko ji pade cena. Z dobrinami takšnega tipa se ljudje najprej nekaj časa bežno zavedajo novosti, potem se dolgo časa počasi učijo o njej in njenih prednostih, nato pa čakajo na primerno ceno. Šele takrat so pripravljeni narediti preskok iz obstoječe zanesljive tehnologije k novejši, boljši storitvi ali izdelku. Nizka cena je zadnji potisk, ki jo potrebujejo, kljub temu da se zavedajo prednosti, saj je stara navada železna srajca.

Prednosti VoIP tehnologije

Zaradi učinkovite izrabe linij in nizkih cen VoIP tehnologije so se podjetja začela prestavljati s klasičnih telefonskih omrežij po bakrenih žicah na VoIP sisteme z nižjimi mesečnimi cenami. VoIP rešitve za podjetja so se razvile v združene komunikacijske storitve, ki upravljajo telefonske klice, fakse, glasovno pošto, e-pošto, spletne konference in še več. Te se lahko dostavljajo preko različnih načinov na katerekoli slušalke. Tudi na mobilne telefone.

Finančni prihranki

Najbolj privlačna lastnost VoIP tehnologije je prihranek stroškov. Ko se umaknemo od javnih telefonskih omrežij, postanejo klici na daljavo cenejši. Namesto, da se govor usmerja preko klasičnih telekomunikacijskih omrežij in central, potuje po internetu, kjer razdalja ni problem. Za podjetja to predstavlja cenejšo opremo, linije, delovno silo in vzdrževanje. Vsi glasovni in podatkovni stroški podjetja so združeni v eno fizično omrežje, kar odstrani potrebo po ločenih linijah. Kljub velikemu začetnemu strošku, se pojavijo veliki prihranki zaradi upravljanja z le enim omrežjem in odstranjeno potrebo po vzdrževanju starega telefonskega sistema v digitalni podatkovni dobi. Tudi vzdrževalcu omrežij se bo olajšalo breme. Ne bo več potrebe po ločenih ekipah, ki bodo skrbele za podatkovno in glasovno omrežje. Uporabnikom predstavlja VoIP cenejše naročnine in uporabnino, predvsem za mednarodne klice.

Storitev bogatih medijev

Stari telefonski sistem v glavnem nudi prenos glasa in faksov, kljub temu da je mogoč tudi omejen prenos videa. Toda potrebe uporabnikov so dosti večje, kar kažejo današnje bogate komunikacije na internetu. Ljudje nadzirajo prisotnost svojih prijateljev, pošiljajo kratka sporočila, izvajajo glasovne ali video klice, prenašajo slike in še več. VoIP podpira storitev bogatih medijev, saj se lahko integrira z drugimi protokoli in aplikacijami. Ti uporabnikom ne ponujajo le možnosti več medijev, temveč tudi odprejo nove tržne niše v telekomunikacijski industriji, kot je VoIP na mobilnih telefonih.

Bogate funkcije

VoIP ponuja številne bogate funkcije, kot so »klikni za klic« na spletnih straneh, preusmerjanje le določenih klicev, poosebljene melodije zvonjenja, istočasno zvonjenje na več telefonih, izbira omrežne številke ali kode države itn.

Integracija in kolaboracija

VoIP protokoli tečejo na aplikativnem nivoju in se lahko integrirajo ali komunicirajo z drugimi aplikacijami, kot so e-pošta, spletni brskalnik, instantna sporočila, družbene aplikacije itn. Integracija in kolaboracija ustvarita sinergijo in uporabnikom nudita vredne storitve. Tipični primeri so dostava glasovnih sporočil po e-pošti, povezave za klicanje na spletnih straneh ali v e-pošti in informacije o prisotnosti na seznamu kontaktov.

Prenosljivost telefonov

Klasični telefonski sistem dodeli telefonsko številko liniji, zaradi česar telefona ne morete prestaviti v novo hišo ali pisarno in enostavno obdržati svojo staro številko. V teh primerih je treba poklicati telefonsko podjetje in jih zaprositi za prenos številke. VoIP tehnologija nudi mobilnost. Telefon lahko uporablja isto številko kjerkoli ga priključimo, dokler ima dostop do interneta. Dosti poslovnih uporabnikov vzame svoj IP telefon s sabo na potovanja. Poleg funkcije telefona se prenesejo tudi dodatne storitve, kot so dostop do glasovne pošte, pregled klicev, varnostne storitve in še več.

Uporabniški vmesnik za nadzor

Večina ponudnikov VoIP storitev nudi uporabniški vmesnik za nadzor (ponavadi preko spleta), da lahko uporabniki spreminjajo funkcije, nastavitve in storitve. Uporabnik se lahko prijavi na spletni vmesnik, kjer spremeni preusmerjanje klicev, hitro klicanje, informacije o prisotnosti, blokiranje številk, blokiranje anonimnih številk, glasbo ob čakanju ipd.

Ni geografskih omejitev

Doseg VoIP storitev nima geografskih omejitev. Omrežna številka in koda države nista več vezani na določeno lokacijo. Tako bi lahko številko +386 uporabljali tudi, če se preselite v Avstralijo. V tem primeru bi klici v Slovenijo še vedno šteli kot lokalni cenejši klici.

Kako podjetja izkoriščajo prednosti IP telefonije?

Poleg ogromnih finančnih prihrankov pri stroških klicev in vzdrževanja, VoIP tehnologija podjetjem nudi še številne uporabne prednosti. Ker komunikacija potuje preko podatkovnega omrežja in teče na strežniku, se lahko integrira z drugimi aplikacijami. Klicni centri lahko povežejo telefone s CRM programi za upravljanje s strankami. Tako zaposlenim v podjetju ni treba tipkati številk v telefon, s čimer se pohitri delovni proces in odstrani možnost napačnih številk. Poleg tega lahko podjetja na svojo spletno stran namestijo gumb, ki omogoča obiskovalcem pogovor s svetovalcem.

VoIP se lahko poveže tudi z drugimi komunikacijskimi mediji. Mobilni telefoni se lahko preko brezžične WiFi povezave v pisarni povežejo z VoIP omrežjem, kar omogoča cenejše klice kot preko GSM omrežja. Podjetja lahko tudi povežejo VoIP z e-pošto, da lahko uporabniki dostopajo do glasovne pošte preko e‑pošte.

V večjih podjetjih predstavlja premik zaposlenega za drugo mizo velik strošek. Pri klasičnem telefonskem sistemu je treba za vsak premik spremeniti nastavitve ali celo preklapljati kable v hišni centrali. Glavni analitik podjetja Forrester Research Inc. Henry Dewing je povedal, da so nekatera podjetja plačevala celo do 300 € za premik. Pri VoIP sistemih se vsak telefon registrira z unikatnim MAC naslovom, ko se prvič poveže s strežnikom. Pri vsakem premiku pa se prenos izvede avtomatično.

Konvergenca tehnologij prenosa govora

Konvergenca pomeni združevanje glasovnih in podatkovnih linij v enotno omrežje. To odstrani potrebo po dvojni strojni opremi in ločenih vzdrževalcih. VoIP ali Voice over IP prenaša telefonske klice preko Internetnih protokolov po združenem omrežju. Ključna prednost so dolgotrajni prihranki zaradi znižanja stroškov vzdrževanja, opreme in odstranitev stroškov stare telefonije.

VoIP tehnologija nas vodi do konvergence komunikacij. Preboj v tehnologiji ponavadi pride in se premika samostojno. Telefonske komunikacije, televizija, radijske in fotografske tehnologije so vse v določenem času nastopale samostojno. Včasih ste se morali odločiti, ali boste kupili mobilni telefon ali fotoaparat, saj niste mogli dobiti obeh za enako količino denarja. Danes pa lahko dobite oboje in še več v eni napravi. Kljub temu da obstaja širok in zanimiv spekter konvergentnih možnosti, ga zaradi tehnoloških omejitev ni vedno možno popolnoma izkoristiti.

Ena izmed težav je pasovna širina. Zaradi omejene širine lahko pade kvaliteta prenosa. Kljub temu da imate gotovo dovolj pasovne širine za VoIP, lahko pride do težav, ker to širino uporabljate še za druge prenose. Če na primer uporabljate VoIP in hkrati prenašate veliko datoteko, lahko kvaliteta zvoka pade tako, da boste slišali robotski glas. Rešitev za to je prioritizacija, ki dodeli prednostni dostop VoIP komunikacijam in v primeru preobremenitve upočasni ostale manj pomembne prenose.

Varnostna tveganja

Prenos klicev in podatkov po istem omrežju poveča ranljivost na varnostne grožnje. Zdaj, ko postaja VoIP razširjen, prinaša nezaščitenim omrežjem številne nevarnosti.

Prisluškovanje

Prisluškovanje je način, s katerim večina nepridipravov ukrade poverilnice in druge osebne podatke. Tako lahko tretja oseba pridobi uporabnikovo ime, geslo in telefonske številke, s čimer lahko dobi dostop do glasovne pošte, preusmerjanja klicev in podatkov zaračunavanja. To vodi v krajo storitve.

Kraja identitete in storitve

VoIP telefoni so ranljivi na vdor, ki ukrade storitev ali uporabi storitev in poda stroške drugi osebi. Enkripcija VoIP klicev, ki brani pred temi napadi, se ne izvaja pogosto, zato so uporabniki ranljivi. Kraja storitve ni edini razlog za krajo identitete. Dosti vlomilcev krade te podatke tudi za pridobivanje ključnih poslovnih informacij.

DoS napadi

Dos napad je napad na omrežje ali napravo z namenom prekinitve povezave. To se lahko izvede s porabo vse razpoložljive pasovne širine ali s preobremenitvijo omrežja ali naprave. Pri VoIP telefoniji se to izvede s pošiljanjem velikega števila SIP sporočil, ki znižajo kvaliteto storitve. To povzroči neželene prekinitve klicev in zaustavi prejemanje novih.

SPIT

Če redno uporabljate elektronsko pošto, že verjetno poznate neželeno oglasno pošto ali Spam. Spam preko VoIP še ni pogost, toda z rastjo uporabe teh tehnologij lahko to hitro postane. Ker ima vsak VoIP uporabnik svoj IP naslov, je pošiljatelju enostavno poslati svoja glasovna sporočila na tisoče naslovov. To lahko zapolni uporabnikov predal za glasovna sporočila, ki ima omejeno količino prostora.

Škodovanje klicem

Aktivnemu klicu je možno škodovati z dodajanjem hrupnih paketov v povezavo. Lahko se tudi prepreči dostava paketov, kar vodi do odrezanih pogovorov ali daljših tišin med pogovorom.

RN izbor: Najboljši IP telefoni leta 2013

Nakup IP telefona kljub večjemu začetnemu strošku predstavlja ogromne prihranke pri mesečnih položnicah. Vse, kar potrebujemo, je povezava z internetom in primeren telefon. Obstaja več vrst VoIP telefonov. Za vas smo pripravili izbor petih.

GrandStream GXP2200

GrandStream GXP2200 je eden izmed najboljših VoIP telefonov podjetja Grand Stream. Medtem ko drugi VoIP telefoni uporabljajo internet za prenos klicev po svetu, ta telefon omogoča tudi brskanje po spletu in igranje iger. Dejansko gre za telefon s funkcionalnostjo pametnega mobilnika. Deluje na sistemu Android 2.3 Gingerbread. Na njegovem 410 x 272 pikslov velikem kapacitivnem zaslonu lahko počnete vse, kar lahko počnete s svojim mobilnim telefonom.

RCA IP 150

RCA IP 150 je šest linijski HD VoIP telefon, ki teče na sistemu Android 2.1 Froyo. Podpira trismerne konference. Na njegovem 7-inčnem ekranu lahko tudi brskate po spletu ali zaganjate aplikacije. Namenjen je poslovnim uporabnikom, saj se lahko sinhronizira z Microsoft Outlook ali Google Contacts kontakti. Tipke imajo osvetlitev za uporabo v temi.

Panasonic KX-UT670

Panasonic KX-UT670 je VoIP telefon, ki teče na Linuxu. Poleg 7-inčnega zaslona na dotik se lahko pohvali s podporo šestim SIP računom, trismernimi konferencami ter HD video in avdio kvaliteti klicev. Shrani lahko do 100 številk. Vključuje dva mrežna priključka, režo za SD kartico in USB priklop. Napaja se preko mrežnega kabla, zato zanj ne potrebujete dodatnega priključka za elektriko. HD zvok vključuje izničevanje odmevov in razširjeno akustično komoro, ki omogoča, da je vsaka beseda slišana jasno. Ta telefon je namenjen direktorjem, ki želijo racionalizirati in preoblikovati svoj posel za maksimalen uspeh.

CloudTC Glass 1000

CloudTC Glass je Android 2.1 VoIP telefon z 8,9 inča velikim zaslonom na dotik. Zaradi tako velikega zaslona je bolj podoben računalniku kot telefonu. Z grafičnim uporabniškim vmesnikom boste lahko enostavno upravljali z več klici. S pomočjo aplikacij lahko uvozite kontakte iz Outlooka, Google Contacts ali datotek. Telefon nudi HD avdio kvaliteto in uporablja širokopasovne govorne kodeke, ki vzorčijo zvok pri 16 kHz namesto pri standardnih 8 kHz, kar podvoji pasovno širino in drastično izboljša kvaliteto posnetega zvoka. Akustično ohišje in izvrstni zvočniki bodo poskrbeli za vodilno kvaliteto zvoka. Podpira do 6 linij in vsebuje 2 mrežna priključka. Poleg aplikacij na Android Play Store ponuja Glass še izbor poslovnih aplikacij na svojem CloudTC App Marketu. Telefon se hvali z enostavno namestitvijo, ki bo prihranila čas in denar.

GrandStream Budgetone200

GrandStream Budgetone 200 je dober cenovno ugoden telefon. Ima dobro kvaliteto klicev, podpira številne funkcije in požarni zid. Pohvali se lahko z enostavnim postopkom namestitve. Ima dva mrežna priključka, kar omogoča deljenje omrežja kot usmerjevalnik ali stikalo. Omogoča tudi prostoročno klicanje z akustičnim izničevanjem odmevov. Telefon sicer ni najlepši, ima pa velike gumbe za lažjo uporabo. Odličen je za majhna podjetja in domače uporabnike.

Alternativni načini prenosa govora

VoIP je komunikacijski protokol, ki omogoča klicanje preko iste infrastrukture kot obstoječi Internet. VoIP telefonske storitve ponavadi ponujajo že ponudniki interneta v obliki dodatne storitve, ki nudi enake možnosti kot klasična telefonija. Tisti, ki ne želijo uporabljati storitve, ki jim jo nudi ponudnik interneta, ali nimajo te možnosti, lahko posežejo po alternativah.

Magicjack

Magicjack je majhna USB naprava, ki se poveže z računalnikom in uporablja internetno povezavo za oddajanje in sprejemanje neomejene količine klicev za letno naročnino. Vanj lahko priklopite klasični telefon, tako da vam ni treba kupiti novega.

Google Voice

Internetna storitev Google Voice je brezplačna storitev, ki omogoča brezplačne glasovne in video klice med računalniki ter poceni klice na mobilne in hišne telefone po celem svetu. Uporabniki lahko registrirajo unikatno telefonsko številko in zakupijo pakete z minutami. Storitev omogoča preusmerjanje klicev, konferenčne klice, glasovno pošto, SMS in prepis glasovne pošte. Do storitve lahko dostopate s pomočjo spletnega brskalnika ali aplikacije za Android in iOS.

Skype

Tudi Skype je storitev, ki spremeni uporabnikov računalnik v telefon. Na računalnik, tablični računalnik ali mobilni telefon je treba namestiti program, ki potrebuje povezavo z internetom. Skype uporabniki lahko registrirajo uporabniško ime in opravljajo brezplačne klice, video klice in glasovno pošto med računalniki. Za mednarodne klice v mobilna in hišna omrežja lahko registrirajo telefonsko številko in zakupijo minute klicev.

Vopium

Vopium je dansko podjetje, ki nudi poceni mednarodne klice preko lastne programske opreme. Namestite jo lahko na Windows in Mac računalnike ter mobilne naprave. To je primerno za tiste, ki želijo s svojim mobilnim telefonom opravljati klice v tujino po dosti nižjih tarifah kot jih nudijo mobilni operaterji. Tako kot Skype, Vopium nudi tudi mednarodna SMS sporočila.

Trendi: Kako se bo trg IP telefonije širil?

Tehnologija in komunikacijske storitve se razvijajo hitreje kot kadarkoli prej. Ljudem omogočajo povezave na načine, o katerih nismo niti sanjali. VoIP industrija je postala ogromna. Tehnološke inovacije so privedle do cenejših, hitrejših in bolj zanesljivih VoIP storitev za vse na svetu.

Infonetics raziskava kaže, da je globalno število domačih VoIP uporabnikov leta 2011 zrastlo za 14 %, na kar 178 milijonov. Point Topic navaja, da so največji uporabniki VoIP tehnologij ZDA, Japonska, Francija, Južna Koreja, Nemčija in Kitajska, ki skupaj predstavljajo 80 % globalnega trga. Kako pa bo v prihodnosti? Poročilo podjetja za raziskavo trga In-Stat predvideva, da bo skupno število VoIP uporabnikov konec leta 2013 doseglo 288 milijonov. Juniper Research gleda še dlje v prihodnost in predvideva, da bo število mobilnih VoIP uporabnikov do leta 2017 zraslo na 1 milijardo. Pri Infonetics trdijo, da naj bi se število poslovnih VoIP in združenih komunikacijskih storitev med leti 2012 in 2016 vsaj podvojilo. IBISWorld pa navaja, da bodo prispevki VoIP tehnologije k ekonomiji redno rastli za 15,3 % letno do leta 2017.

Vse torej kaže, da je VoIP tehnologija v polnem razcvetu in se bo širila še naslednjih nekaj let. Domači uporabniki se redno prestavljajo k novi tehnologiji zaradi nižjih stroškov klicev. Podjetja, ki še niso naredila preskoka, pa se bodo za to odločila, ko bo potrebna zamenjava obstoječe telefonske infrastrukture.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več