14.06.2012 10:15

Deli z drugimi:

Share

Praktični nasveti za večjo avtonomije Samsunga Galaxy S3

Ste zadovoljni z avtonomijo delovanja vašega Samsunga Galaxy S3?
Ste zadovoljni z avtonomijo delovanja vašega Samsunga Galaxy S3?

Konec meseca maja so slovenski ponudniki storitev mobilne telefonije pričeli s prodajo pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S3. Ta je šel v prodajo kot za stavo in so zaloge pošle tako tekoč v trenutku. To niti ne preseneča, saj gre za pametni mobilni telefon, ki je opremljen s 4,8-palčnim (12,2-centimetrskim) zaslonom HD Super AMOLED ločljivosti 1280 x 720 točk. Za preračunavanje podatkov ima na voljo štirijedrni procesor. Zajem nepozabnih trenutkov je mogoč z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 8 milijonov točk. Za opravljanje videokonferenc je na voljo kamera ločljivosti 1,9 milijonov točk, medtem ko je za shranjevanje podatkov na razpolago do 64 GB prostora. Tu seveda ne gre spregledati tehnologije NFC, barometra, pospeškomera, tipala za svetlobo, digitalnega kompasa, tipala bližine, giroskopa ter mobilnega operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Izjemno bogato strojno opremo uporabniki žal ne občutijo le na zmogljivosti in uporabnosti, ampak tudi za znatno krajši avtonomiji delovanja naprave. Napolnjena zmogljiva baterija ob nekoliko pogostejši uporabi pogosto komajda zadošča za dan delovanja. Čeprav na portalu Google Play najdemo bogato paleto aplikacij za optimizacijo porabe pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S3, si v nadaljevanju poglejmo nekaj praktičnih nasvetov, kako najhitreje in najenostavneje povečati avtonomijo delovanja nepogrešljive naprave za delo.

Če želimo povečati avtonomijo delovanja mobilnika Samsung Galaxy S3, moramo najprej izključiti vse brezžične povezave, ki jih ne potrebujemo. To vključuje brezžično povezavo Wi-Fi, Bluetooth, brezstično tehnologijo NFC, navigacijski sistem GPS in druge. Čeprav se poraba dragocene električne energije razlikuje med različnimi brezžičnimi tehnologijami, vsaka vpliva na avtonomijo delovanja naprave. Več kot jih torej izključimo, daljše bo delovanje mobilnika. Zelo pomembno je tudi, da imamo izključno samodejno sinhronizacijo elektronskih poštnih predalov in aplikacij, kot sta na primer Facebook in Twitter. Tu moramo še paziti, da nam v ozadju ne »tečejo« aplikacije. Te namreč drastično zmanjšujejo dragoceno avtonomijo delovanja mobilnika Samsung Galaxy S3.

Eden največjih porabnikov električne energije na Samsungu Galaxy S3 je zaslon. Čeprav je zaslon HD Super AMOLED energijsko varčnejši od običajnih zaslonov LCD, je ta še vedno eden največjih krivcev za krajšo avtonomijo delovanja naše naprave. Porabo energije lahko najučinkoviteje omejimo z zmanjšanjem svetilnosti zaslona. Poleg tega se čim prej znebimo tako imenovanih živih ozadji, saj te prav tako negativno vplivajo na avtonomijo delovanja. Pri tem seveda ne gre spregledati energijsko požrešno programsko opremo, kot so na primer Direct Call, Smart Alert, S Voice, Social Tag, S Beam, PopUp Play in druge.

Omejevanje porabe električne energije na pametnem mobilniku Samsungu Galaxy S3 je enostavnejše, kot izgleda na prvi pogled. Večino nepotrebnih funkcionalnosti (Wi-Fi, Bluetooth, NFC, GPS in drugih) lahko namreč izključimo kar v menijski vrstici, ki je vedno na dosegu prsta. Za podaljševanje avtonomije delovanja mobilnika Samsungu Galaxy S3 lahko uporabimo tudi funkcionalnost, imenovano »Power Saving«. Ta bo poskrbela za zmanjšanje zmogljivosti procesorja, kar bo nekoliko upočasnilo delovanje mobilnika. Poleg trga se bo še izključilo vibriranje, zmanjšala svetilnost zaslona in število izrisov slik na sekundo ter ozadje pri nekaterih aplikacijah, kot je na primer elektronska pošta Gmail, se bo obarvalo v črno.

Pri funkcionalnostih zaslona se vedno prepričajmo, da je vključena funkcionalnost za samodejno regulacijo porabe električne energije. Poleg tega naj bo čas za samodejen izklop zaslona nastavljen na čim manj. Pri podaljševanju avtonomije nam bo zelo prišla v poštev funkcionalnost SmartStay. Ta namreč prepozna, kdaj na mobilniku izvajamo posamezna opravila in sicer preko spletne kamere. Pri funkcionalnosti S Voice poskrbimo, da je izključena možnost »Set wake-up command«. Ko je baterija mobilnika čisto na »koncu« in ga kljub temu ne želimo izključiti, nam preostane le še izbira možnosti »Airplane Mode«. Ta izključi vse brezžične povezave na mobilniku, vključno z mobilnim omrežjem.

Če imate še vi kakšen praktičen nasvet za podaljšanje avtonomije delovanje pametnega mobilnega telefona Samsungu Galaxy S3, ga dopišite v komentarje. Uporabniki trenutno najzmogljivejšega mobilnika Android na slovenskem trgu vam bodo zagotovo hvaležni.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več