08.06.2012 10:23

Deli z drugimi:

Share

Preverite, ali bi z nadgradnjo Androida lahko uničili vašega Samsunga

Previdnost je mati modrosti!
Previdnost je mati modrosti!

Samsung je pred kratkim pripravil mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich za pametna mobilna telefona Galaxy S2 in Note. Na svetovnem spletu seveda najdemo tudi prirejene Sladoledne sendviče, ki so zmogljivostno vsaj za razred boljši od »izvirnika«. Opis postopka, kako namestiti prirejen operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich na Samsnug Galaxy S2 in s tem posledično Note, je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/mPauY.

Namestitev originalnega ali prirejenega operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich na Samsung Galaxy S2 in Note ni vedno tako trivialna, kot se lahko zdi na prvi pogled. Pri nadgradnji operacijskega sistema lahko v izjemno redkih primerih namreč pride do okvare naprave. Garancije tu žal ni moč uveljavljati. Ali bo postopek nadgradnje uspešen ali ne, je v največji meri odvisen od pomnilniškega čipovja eMMC, ki je vgrajen v mobilniku.

Če je mobilnik Samsnug Galaxy S2 ali Note opremljen s pomnilniškim čipovjem eMMC revizije 0×19 (modeli MAG4FA, VYL00M ali KYL00M) obstaja zelo velika verjetnost, da bo prišlo pri nadgradnji do okvare naprave. Revizije med 0×19 in 0×25 so lahko potencialno nevarne, medtem ko je čipovje eMMC revizije 0×25 relativno zelo varno. To namreč nima strojnega hrošča, ki bil lahko med nadgradnjo mobilnega operacijskega sistema uničil mobilnik.

Na srečo ostaja zelo preprosta metoda, s katero preverimo, ali je naš mobilnik Samsnug Galaxy S2 oziroma Note pripravljen na namestitev originalnega oziroma prirejenega Sladolednega sendviča. Tu gre za programsko opremo »Got Brickbug?«, ki jo namestimo na pametni mobilni telefon in jo zaženemo. Ta bo »prebrala« revizijo pomnilniškega čipovja eMMC pametnega mobilnika in nam jo bo izpisala na zaslonu. Poleg tega nam bo še izpisala, ali je naša naprava primerna z nameščanje Sladolednega sendviča.

Programska oprema »Got Brickbug?« je na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/ry4WO. Tu lahko skenirate tudi QR kodo. Če vam bo aplikacija »sporočila«, da vaša naprava ni varna za nameščanje Sladolednega sendviča, to seveda še ne pomeni, da bo šlo pri namestitvi kaj narobe. Le tveganje bo večje in v primeru uničenja mobilnika povratka praviloma ni. Pa srečno!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,