12.04.2012 16:01
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S pomočjo ogledala do “nemogoče” fotografije

Napravite fotografijo s katero boste presenetili vaše prijatelje.
Napravite fotografijo s katero boste presenetili vaše prijatelje.

Če ste že naveličali gledati vedno iste fotografije na vašem profilu Facebooka, ali pa bi morda radi presenetili prijatelje na Instagramu, potem vam bo tale trik v veliko pomoč. Kako napraviti fotografijo, ki bo drugačna od ostalih? Samo s fotoaparatom težko, z malce pomoči Photoshopa in nekaj rekviziti (ogledalo) pa bo to povsem enostavno. Če ste se torej odločili razvedriti vašo Facebook naslovnico ali napraviti novo profilno sliko, potem sledite naslednjim navodilom. Vse kar potrebujete je fotoaparat, Photoshop in malce truda. Trik je bil prvotno objavljen na tem blogu, a ker so bile slike “preamaterske”, smo se odločili za primer z boljšimi fotografijami. Torej ideja tega trika je sebe poslikati v ogledalu, ne da bi se pri tem videla kamera. In kako to narediti? Kot opisuje Josh na blogu Expertphotography, potrebujemo le tri slike in nekaj osnovnega znanja Photoshopa.

Preden začnete nujno očistite ogledalo, saj vam lahko umazanija povzroči težave pri prekrivanju slik ali preprosto uniči celotno fotografijo. Najprej na ogledalo položite levo roko, medtem ko z desno roko primite fotoaparat in napravite prvo fotografijo. Nato roki zamenjajte in napravite fotografijo številka dve. Pri tem fotoaparat držite v višini glave. Sedaj, ko imate fotografiji leve in desne roke je čas za fotografiranje obraza. Fotoaparat primite z obema rokama, nekoliko pod višino ramen in ga nagnite nekoliko navzgor. Vse tri fotografije sedaj prenesite v Photoshop in s pomočjo orodja za maskiranje prilagodite levo stran ogledala. Poskusite uporabljati plasti (layerje), saj boste tako lažje odpravili morebitne napake. Nadaljujte z maskiranjem nasprotne strani, podobno kot ste to naredili v prejšnjem koraku. Sedaj bi se morali fotografiji skladati in združiti v celoto. Pri tem bodite pozorni predvsem na ovratnik in spodnji rob srajce ali majice ter obvezno preverite skladnost ozadja. Najlažje vam bo če bo ozadje preprosto bela stena. Na koncu je potrebno vstaviti še obraz. Ta korak je lahko zelo težak ali pa povsem enostaven, odvisno od tega kako dobro se bodo slike prekrivale.

Najverjetneje bodo potrebni manjši popravki na robovih spodnjega sloja, zna pa se celo zgodit, da bo potrebno maskirati kar celotno glavo. Dodatne težave lahko ustvarijo dolgi lasje, tako da bi dekletom pred fotografiranjem svetovali, da svoje lase enostavno spnejo v čop (enako velja tudi za dolgolase fante). Na koncu se poskusite še malce poigrati z detajli in različnimi orodji v Photoshopu, tako da bo vse na svojem mestu ter bo slika povsem prepričljiva. Sedaj ste pripravljeni na novo, precej neobičajno profilno sliko, ki bo pritegnila marsičigavo pozornost. Če ste se med zgornjimi stavki nekoliko zgubili, si natančnejša navodila preberite tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10