Varnost
04.09.2014 08:23

Deli z drugimi:

Share

F-Secure poskrbel za varnost gesel

Z zlorabo uporabniških imen in gesel, krajami identitet, vdori v računalnike, mobilne naprave in strežnike ponudnikov storitev se soočamo že dnevno.
F-Secure poskrbel za varnost gesel
F-Secure poskrbel za varnost gesel

Ko pride do zlorabe uporabniških imen in gesel, kraje identitet, vdora v računalnik ali česa podobnega, je prvi ukrep zamenjava gesla. Kaj pa, če imamo takih storitev več in bi morali imeti kar naenkrat deset ali več gesel, ki bi si jih morali zapomniti? Ponavadi uporabljamo isto geslo za več storitev in tako omogočimo nepridipravom dostop do večine storitev, ki jih uporabljamo. Pravzaprav bi morali imeti za vsako storitev svoje geslo, ki bi moralo biti dovolj dolgo in dovolj zapleteno, da se ga ne bi dalo ugotoviti. Seveda je to misija nemogoče za večino ljudi.

Sedaj je F-Secure tem problemom naredil konec. Napisali so program, ki varno shrani vaša bolj ali manj zapletena gesla, do katerih dostopate z glavnim geslom. Gesla program zakodira in so tako drugim osebam nedostopna. Uporabljamo lahko svoja gesla ali pa prepustimo programu, da generira svoje unikatno geslo glede na pogoje, ki jih mu določimo. Tako imamo lahko dolga in zapletena gesla, ki si jih ne moremo zapomniti, in sicer za vsako storitev posebej. Lahko jih poljubno pogosto menjamo, brez bojazni, da bi jih pozabili, saj imamo zdaj program, ki nam pri tem pomaga.

Prednost takega načina uporabe gesel pa je tudi, da posameznih gesel ni več treba tipkati, kar pomeni tudi dodatno varnost, saj tudi brez »tempest« opreme nepridipravi ostanejo praznih rok pri prisluškovanju tipkovnicam.

Več o tem si lahko preberete na www.megalith.si.

Kaj program omogoča?

Program nudi varen in enostaven dostop do vaših prijavnih podatkov, samodejno prijavo, generator varnih gesel, novice o večjih hekerskih incidentih in močno enkripcijo vaših podatkov (gesel, uporabniških imen in drugih podatkov). Za manj kot dva evra na mesec pa si lahko naročite sinhronizacijo podatkov na vseh vaših napravah.

Program je na voljo za okolja Windows 7 ali novejša, Mac OS X 10.7 ali novejša, iOS5 ali novejša in Android 4.0 ali novejša.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več