Operacijski sistemi
19.05.2016 15:44

Deli z drugimi:

Share

Google z novo platformo za pametne ure

Google je letos na tradicionalni konferenci razvijalcev Google I/O predstavil novo, izboljšano platformo Android Wear 2.0, ki je prva prava nadgradnja te nosljive platforme od njene predstavitve v letu 2014. Kljub vsemu pa ne gre za "odkritje tople vode", saj nadgradnja zadeva le tri glavna področja: zasloni ure, platforma za sporočila in področje fitnesa.
Google z novo platformo za pametne ure
Google z novo platformo za pametne ure

Največja inovacija podjetja Google je zagotovo to, da od zdaj naprej za uporabo aplikacij pametne ure ne bo potreben pametni telefon, saj bo ura omogočala komunikacijo z oblakom preko Bluetootha, WiFi-ja, ali celične povezave, kar pomeni, da ura ne bo odvisna od pametnega telefona.


1) Z platformo Android Wear 2.0 boste lahko po svoje uredili zaslon ure s pomočjo aplikacij iz Android Wear-a. Recimo podatki iz aplikacij Spotify in Google Fit bodo sedaj prikazani na skupnem zaslonu oz. možne bodo različne variacije po želji uporabnika. Google opozarja tudi na izboljšavo uporabniškega vmesnika, ki naj bi varčeval z energijo pametne ure.


2) Z novo platformo za sporočila Google izboljšuje ročno pisavo in funkcijo “Smart Replies“, kar pomeni, da boste lahko s pomočjo majhne tipkovnice na zaslonu odgovorili na najnujnejša sporočila, ki pa najverjetneje ne bodo ravno slovnično in estetsko brezhibna.


3) Google postaja vedno bolj privlačen tudi za športnike, saj izboljšane “fitnes” specifikacije prinašajo boljšo uporabniško izkušnjo. Preko ogrodja Google Fit lahko sedaj delite svoje podatke prijateljem, prav tako pa lahko uporabljate med seboj nepovezane aplikacije, ki merijo vaše aktivnosti. Primer recimo, da z eno aplikacijo merite porabljene kalorije, z drugo pa količino zaužitih kalorij. Nekaj časa pa bo še potrebnega, da bodo razvijalci nekoliko razširili bazen aplikacij, ki bodo kompatibilne z platformo Android Wear 2.0.


Prve ure, ki naj bi uporabljale Andorid Wear 2.0 so LG Watch Urbane (druga izdaja) in Huawei Watch. Nova Googlova platforma pa naj bi za “navadne smrtnike” bila na voljo to jesen.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več