Programska in razvojna orodja
28.11.2012 12:12
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail zdaj omogoča pošiljanje do 10 GB

Googlova priljubljena poštna storitev po novem omogoča pošiljanje do kar 10 GB velikih datotek, naloženih na oblaku Google Drive, neposredno v e-pošti. Z novo funkcijo vam niti ni treba zapustiti Gmaila, pomeni pa še korak naprej pri integraciji Googlovih storitev.
V novo obliko Gmailovih sporočil se bo storitev Drive elegantno integrirala.
V novo obliko Gmailovih sporočil se bo storitev Drive elegantno integrirala.

V začetku tega tedna je Google objavil (http://goo.gl/TaIcA) novico o novem načinu pošiljanja datotek, ki še bolj poveže oblačne storitve. Nova storitev bo za vse uporabnike Gmaila na voljo v naslednjih nekaj dneh, vendar samo, če uporabljate Gmailovo novo obliko pošiljanja sporočil.

Poleg izredno enostavne uporabe storitev odlikuje predvsem možnost pošiljanja velikih datotek, saj v Gmailu trenutno lahko prilagamo le datoteke do 25 MB. Novost seveda ne pomeni, da bomo v sporočilo stlačili 10 GB veliko priponko, ampak bomo prejemnikom poslali le povezavo do datoteke, ki je varno shranjena v oblaku Google Drive.

Prejemniki bodo tako dobili povezavo do najnovejše verzije datoteke, tudi če bo pošiljatelj datoteko kasneje posodobil. To seveda pomeni, da tisti z namiznimi odjemalci ne bodo imeli na voljo lokalno shranjene verzije. Ob pošiljanju bo Gmail tudi preveril, če imajo vsi prejemniki dostop do datoteke, ki jo pošiljate, in vas tako opomnil, če kateri od prejemnikov slučajno nima dovoljenja za njen dostop.

Cilj storitve je vzpodbuditi uporabnike Gmaila k uporabi storitve Google Drive. Ta brezplačno ponuja shranjevanje v oblaku do 5 GB, pri Googlu pa verjetno upajo, da se bo z boljšo integracijo storitev več uporabnikov odločilo za nadgradnjo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Gmail elektronska pošta

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več