Programska in razvojna orodja
10.12.2009 11:22

Deli z drugimi:

Share

Novi varnostni rešitvi Forefront za varno spletno brskanje in oddaljeni dostop

Novi varnostni rešitvi Forefront za varno spletno brskanje in oddaljeni dostop
Novi varnostni rešitvi Forefront za varno spletno brskanje in oddaljeni dostop

Microsoft je s predstavitvijo dveh novih izdelkov naredil nov korak v svoji strategiji Business Ready Security, zasnovani za pomoč podjetjem pri upravljanju tveganj. Predstavljena sta bila izdelka Forefront Threat Management Gateway 2010, varni spletni prehod, ki s celovito zaščito pred škodljivimi programi, nevarnimi spletnimi stranmi in ranljivostmi zagotavlja varno spletno brskanje in storilnost zaposlenih, ter Forefront Unified Access Gateway 2010, prehod za zagotavljanje varnega oddaljenega dostopa do poslovnih aplikacij in virov iz osebnih računalnikov in mobilnih naprav.

Forefront Threat Management Gateway 2010

Izdelek Forefront Threat Management Gateway 2010, ki je že na voljo za preizkušanje in nakup, je varen spletnih prehod, ki zaposlenim s celovito zaščito pred škodljivo programsko opremo, nevarnimi spletnimi stranmi in ranljivostmi omogoča varno uporabo spleta. Na temelju svojega predhodnika, izdelka ISA Server 2006, prinaša nove tehnologije za filtriranje naslovov URL, varovanje pred škodljivimi programi in varovanje pred vdori. Te tehnologije so integrirane v ključne funkcije za omrežno zaščito, kot sta požarna pregrada in rešitev za navidezna osebna omrežja (VPN), s čimer je podjetjem na voljo poenoten in za uporabo preprost spletni prehod.

Med glavnimi novostmi izdelka Forefront Threat Management Gateway 2010 je uporaba storitev Microsoft Reputation Services, novega sistema »v oblaku«, ki vzdržuje podatkovno zbirko s 45 milijoni spletnih domen in več milijardami naslovi spletnih strani. Ta zbirka, ki pomaga uporabnikom pri identificiranju in blokiranju škodljivih spletnih strani, pridobiva podatke iz različnih virov, kot je Hotmail, in več kot 10 partnerjev, vključno s podjetji Brightcloud, M8e6 in FutureSoft. Na teh storitvah temelji tudi funkcija SmartScreen v spletnem brskalniku Internet Explorer 8.

Forefront Unified Access Gateway 2010

Izdelek Forefront Unified Access Gateway 2010, ki temelji na predhodniku, poimenovanem Intelligent Application Gateway, je namenjen zagotavljanju varnega dostopa do aplikacij in virov iz upravljanih ali neupravljanih osebnih računalnikov in mobilnih naprav. Integrira poglobljeno razumevanje aplikacij, podatke o zdravju uporabnikovih naprav in podatke o njegovi identiteti. Uveljavlja granularni nadzor dostopa, zagotavlja varnost ter znižuje stroške in kompleksnost upravljanja.

Ob različnih možnostih povezovanja, kot so tuneli SSL VPN, prinaša tudi podporo za tehnologijo Windows DirectAccess. Tehnologija DirectAccess, ki je bila predstavljena z operacijskima sistemoma Windows 7 in Windows Server 20008 R2, omogoča preprosto zagotavljanje stalne povezanosti brez potrebe po vzpostavljanju povezav VPN.

Forefront Unified Access Gateway 2010 bo v proizvodnjo predan sredi decembra, kmalu za tem pa bo sledila tudi splošna dostopnost.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več