Programska in razvojna orodja
23.09.2014 14:28
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tekstil d. d. s prehodom v oblak uvedel učinkovito skupinsko delo in zavaroval poslovanje

Podjetje Tekstil z več kot šestdesetletno tradicijo je eno izmed največjih slovenskih trgovskih podjetij s tekstilnim blagom. Danes Skupina Tekstil šteje 80 maloprodajnih trgovin po vsej Sloveniji. Glavna dejavnost Skupine Tekstil predstavlja prodajo tekstilnega blaga; oblačil, hišnega tekstila ter izdelkov za dom in gospodinjstvo. Izdelke tržijo pod lastno blagovno znamko Still – ženska, moška in otroška oblačila ter hišni tekstil. Pomembna dejavnost podjetja je veleprodaja, saj imajo kot nekdanji največji jugoslovanski grosist na tem področju tudi največ izkušenj.
S prehodom v oblak si lahko znatno znižate IT strošek in poskrbite za enostavno sodelovanje
S prehodom v oblak si lahko znatno znižate IT strošek in poskrbite za enostavno sodelovanje

PRED UVEDBO

Slabe možnosti sodelovanja, visoki stroški

V podjetju Tekstil, d.d. so pred uvedbo rešitve sami upravljali svoje IT-sisteme, vendar so za vzdrževanje strežnikov, varnostno kopiranje datotek, usklajevanje delovnih procesov in kontaktiranje po elektronski pošti za termine in namen poslovnega dogovarjanja porabili vse več časa.

V primeru dela na terenu ali sestankovanja je bilo dostopanje do datotek v službi oteženo – vedno je bilo treba skrbeti za ročno usklajevanje različic ali pa imeti na voljo nekoga v podjetju, ki je lahko zahtevano datoteko izbrskal iz skupne mape in jo poslal po elektronski pošti.

Pri uporabi elektronske pošte na mobilnih napravah so imeli težavo s sinhronizacijo statusov – ko so na eni napravi prebrali sporočila, so bila na drugi napravi še vedno neprebrana. To je v delovni proces vnašalo nemalo zmede.

PO UVEDBI

Enostavno sodelovanje in varna souporaba datotek

Z implementirano rešitvijo Office 365, ki vključuje pisarniško strežniško storitev v oblaku Exchange Online, in storitvijo OneDrive, namenjeno varni hrambi datotek v oblaku in souporabi teh datotek v poslovne namene, so poenotili delovno okolje približno 50 zaposlenih.

Storitvi Exchange Online in OneDrive omogočata rabo naprednih pisarniških storitev v oblaku kjerkoli in kadarkoli. Elektronska sporočila so usklajeno označena kot prebrana ali neprebrana, ne glede na to, na kateri napravi jih odpirajo. Tako se lahko posvetijo delu, ne pa iskanju sporočil.

Zaposleni tako hranijo vse poslovne informacije v oblaku. Poleg elektronske pošte so tam shranjeni tudi delovni urniki in koledarji, opravila in beležke, do katerih lahko kadarkoli dostopajo preko spletnega brskalnika ali namenske aplikacije na osebnem računalniku, pametnem telefonu ali računalniški tablici, tako v prostorih podjetja kot tudi doma ali na terenu.

Poleg vseh informacij so v strežnikih v oblaku OneDrive, ki so del zbirke Office 365, shranjene tudi vse datoteke in dokumenti podjetja. Dostop je zavarovan z uporabniškimi imeni, sistem pa omogoča nadzor nad tem, kdo dostopa do katere datoteke.

»Modernizacija notranjih procesov je bila za nas ključna. Boljša organizacija skupinskega dela s skupnimi koledarji, opravili in planiranjem sredstev nam omogoča hitrejše odzivanje na poslovne zahteve. Enostavnejši dostop za administratorje in varnost datotek na disku OneDrive pa nam zagotavljata miren spanec. Delovanje sistema je vedno v dobrih rokah, naši podatki pa varni. In končno vemo, kateri maili so že prebrani in kateri ne!« — Oliver Petak, Vodja IT, Tekstil d.d.

KLJUČNE KORISTI

Enostaven dostop do storitev, samodejno arhiviranje dokumentov in informacij, povečana odzivnost, bolj učinkovito sodelovanje, souporaba dokumentov, pregled nad urniki, prilagodljivo in ceneje, varen dostop do poslovnih informacij kjerkoli, kadarkoli, enostavna sistemska administracija.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več