Operacijski sistemi
28.08.2013 10:54
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odhajajoči Steve Ballmer najbolj obžaluje Windows Visto

Steve Ballmer je v svoji karieri pri Microsoftu naredil veliko uspešnih poslovnih potez, med katerimi pa seveda ni Windows Viste, saj jo je celo sam označil za svojo največjo napako. Direktorju Microsofta je žal spodletelo tudi z operacijskima sistemoma Windows 8 in Windows RT.
Steve Ballmer je Windows Visto označil kot največji neuspeh njegove kariere pri Microsoftu!
Steve Ballmer je Windows Visto označil kot največji neuspeh njegove kariere pri Microsoftu!

Prvi mož podjetja Microsoft Steve Ballmer je prek kratkim naznanil, da se bo upokojil najkasneje v letu dni oziroma takoj za tem, ko bo njegov namestnik zmožen prevzeti krmilo računalniškega giganta. Steve Ballmer je postal generalni direktor podjetja Microsoft leta 2000, ko je na čelu družbe zamenjal izjemno uspešnega Billa Gatesa. V trinajstih letih je Steve Ballmer naredil veliko uspešnih poslovnih potez, med katerimi pa seveda ni operacijskega sistema Windows Vista, saj ga je celo sam označil kot največjo napako v svoji karieri.

Operacijski sistem Windows Vista se uporabnikom namiznih in prenosnih računalnikov ni prikupil predvsem zaradi visokih zahtev glede strojne opreme, nezdružljivosti s starejšo strojno opremo in praktično neuporabnim vmesnikom za nadzor uporabniških računov. Direktorju Microsofta je spodletelo tudi z operacijskima sistemoma Windows 8 in Windows RT, saj se prvega uporabniki osebnih računalnikov bolj kot ne izogibajo, medtem ko je mobilni sistem v navezi s tabličnimi računalniki Surface RT računalniškemu gigantu doslej pridelal že preračunanih 685 milijonov evrov izgube.

Steve Ballmer kot dosežek, na katerega je najbolj ponosen, omenja vpliv, ki ga je imelo podjetje Microsoft na življenje ljudi s široko uporabo računalnikov ter pojav »pametnega« računalništva. Večini izmed nas pa bo prvi mož Microsofta zagotovo ostal v dobrem spominu predvsem na račun zasnove izjemno kakovostnega in priljubljenega operacijskega sistema Windows 7.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več