Operacijski sistemi
29.04.2015 12:09

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 z grafičnim vmesnikom Aero!

Zmogljivi grafični vmesnik Aero se odlično prilega Windowsu 10!
Zmogljivi grafični vmesnik Aero se odlično prilega Windowsu 10!

Zmogljivi grafični vmesnik Aero je zagotovo ena boljših funkcionalnosti operacijskega sistem Windows 7. Zaradi tega ne preseneča, da je Microsoft grafični vmesnik Aero vključil še v prihajajoči operacijski sistem Windows 10, in sicer v meni Start in vrstico za aplikacije. Novost bo vključena v novi poskusni različici operacijskega sistema Windows 10, ki bo običajnim uporabnikom na voljo še pred koncem meseca maja, saj bo končna inačica po vsej verjetnosti nared predvidoma v drugi polovici julija.

Precejšnjih sprememb pa je bila deležna tudi digitalna asistentka Cortana. Ta je sedaj še bolj priročna za iskanje, hkrati pa jo je odslej mogoče uporabljati v polni velikosti. Tudi robovi oken so bili nekoliko spremenjeni, tako da je celota še bolj privlačna in zanimiva na pogled ter seveda uporabna. Med vidnejšimi spremembami vmesnika najdemo še možnost nastavitve prozornih barv, pri čemer so to možnost doslej imeli le uporabniki mobilnega operacijskega sistema Windows Phone.

Windows 10 bo ob sprostitvi na voljo v kar 190 državah, in sicer v skupno 111 državah širom sveta. Podjetje Microsoft bo uporabnikom takoj po uvedbi brezplačnega operacijskega sistema Windows skoraj zagovo pričelo ponujati še tako imenovano programsko opremo Freemium, kar pomeni, da bo ta za uporabnike brezplačna, z manjšimi doplačili pa bodo ti deležni naprednih možnosti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,