Operacijski sistemi
15.01.2015 17:12

Deli z drugimi:

Share

Windows 7 odslej brez brezplačne podpore!

Zdaj, ko se nam približuje Windows 10, se je Microsoft odločil, da ukinja brezplačno podporo za še vedno priljubljeni Windows 7.
Windows 7 odslej brez brezplačne podpore!
Windows 7 odslej brez brezplačne podpore!

Za nekatere je nesrečni 13 januar 2015, saj to pomeni dan, ko je ostal priljubljen operacijski sistem Windows 7 brez brezplačne podpore za uporabnike.

To ne pomeni, da bo zdaj vaš računalnik prenehal delovati, če imate nameščen le-ta operacijski sistem, a pomeni, da odslej ne boste več deležni brezplačne podpore, če boste imeli težave ali kakšno vprašanje glede vašega operacijskega sistema.

Microsoft seveda želi, da vsi uporabniki migriramo iz Windows 7 na novejšo verzijo 8, kot je to že želel doseči prejšnje leto, ko je ukinil podporo za Windows XP, vendar zaradi nezadovoljstva uporabnikom z grafičnim vmesnikom ni prišel daleč. Bo tokrat drugače? Dvomim. Če ne želite nadgraditi na Windows 8, lahko počakate na novejši Windows 10, ki izzide še letos.

»Windows 7 je še vedno naložen na polovici računalnikov po celem svetu.«

Windows 7 je bil izdan leta 2009 in je s prodanimi več kot 100 milijonimi kopijami po celem svetu v samo 6 mesecih postal najbolj priljubljen operacijski sistem današnjega časa. Seveda je tudi stabilnejši od predhodnika Windows Vista ki je za delovanje samega operacijskega sistema potreboval ogromno količino RAM (začasnega) pomnilnika – računalnik je deloval počasneje. Trenutni Windows 8 je precej ”lahek” za uporabo, saj ne potrebuje zmogljivih računalniških komponent.

Če boste zaradi izpada podpore naleteli na težavo, se lahko obrnete na forum Računalniških novic kjer vam z veseljem pomagamo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več