Operacijski sistemi
15.05.2012 06:30

Deli z drugimi:

Share

Windows 8 za večjo varnost otrok na spletu

Z  Windowsi 8 bodo lahko starši opravljali nadzor nad njihovimi otroki in jim omejevali uporabo računalnika.
Z Windowsi 8 bodo lahko starši opravljali nadzor nad njihovimi otroki in jim omejevali uporabo računalnika.

Spletno okolje predstavlja največjo nočno moro vsakega skrbnega starša. Za večino otrok, mlajših od deset let, predstavljajo največjo nevarnost predvsem spletne strani z neprimerno vsebino ter socialne mreže in spletne klepetalnice. Zaradi tega vse več staršev na računalnike namešča programe za starševski nadzor, ki otroke bolj ali manj varujejo pred neprimernimi spletnimi vsebinami.

Ker lahko otroci s prefinjenimi triki obidejo programe za starševski nadzor, so se pri podjetju Microsoft odločili, da v prihajajoči operacijski sistem Windows 8 vgradijo varnostno oziroma nadzorno funkcijo “Family Safety“. Tu dejansko gre za to, da s »starševskim« uporabniškim računom nadziramo uporabo »otrokovega« profila. Z uporabo te varnostne funkcije starši pridobijo pregledna tedenska poročila o aktivnostih njihovih otrok na svetovnem spletu.

Operacijski sistem Windows 8 bo starše preko funkcije “Family Safety” obveščal o času, ki so ga otroci preživeli na svetovnem spletu in katere spletne strani so dejansko obiskali. Poleg tega bodo lahko preko nje otrokom omejili dostop do določenih spletnih strani (na primer Facebook) in aplikacij. Varnostna funkcija “Family Safety” bo omogočala še dodajanja iskalnih filtrov in omejevanje časa uporabe računalniškega sistema. Delovanje nove varnostne funkcije operacijskega sistema Windows 8 si lahko že ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/b54ea.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667