Operacijski sistemi
29.06.2013 14:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 8.1 prijazen do 3D tiskalnikov

Poskusna različica operacijskega sistema Windows 8.1 Pro Preview je pisana na kožo 3D tiskalnikom, saj je opremljena tako z gonilniki kot aplikacijskimi programskimi vmesniki zanje. Novost zagotavlja, da lahko s 3D tiskanjem pričnemo takoj, ko namenski tiskalnik priključimo na osebni računalnik.
Z Windowsi 8.1 Pro Preview je uporaba 3D tiskalnikov postala tako enostavna kot rokovanje z običajnimi 2D tiskalniki.
Z Windowsi 8.1 Pro Preview je uporaba 3D tiskalnikov postala tako enostavna kot rokovanje z običajnimi 2D tiskalniki.

Podjetje Microsoft nas je pred kratkim prijetno presenetilo s pripravo prve poskusne različice operacijskega sistema Windows 8.1 Pro Preview (http://goo.gl/8nVq2), ki so jo uporabniki namiznih in prenosnih računalnikov zelo dobro sprejeli. Novost se namreč lahko pobaha z gumbom »Start«, možnostjo prilagajanja ikon, spletnim brskalnikom Internet Explorer 11, izboljšanim iskalnikom Bing in orodjem za napredno upravljanje z uporabniškimi računi. Operacijski sistem Windows 8.1 Pro Preview je takoj prirasel k srcu tudi uporabnikom 3D tiskalnikov, saj je opremljen tako z gonilniki kot aplikacijskimi programskimi vmesniki za vodilne modele tovrstnih tiskalnikov, kot na primer Makerbot Replicator 2.

Tridimenzionalni tiskalniki so izjemno priljubljeni predvsem med raziskovalci, saj omogočajo izdelavo fizičnega modela izdelka zgolj na osnovi računalniške risbe pripravljene s 3D CAD programsko opremo. Z operacijskim sistemom Windows 8.1 Pro Preview bodo 3D tiskalniki postali priljubljeni tudi med običajnimi smrtniki, saj bodo namreč lahko s tiskanjem pričeli takoj, ko jih bodo priključili na namizni oziroma prenosni računalnik. Tovrstni tiskalniki so za nameček postali dostopni tako rekoč vsakemu, saj je za najcenejši model onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 150 evrov oziroma 200 evrov v Evropi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več