Operacijski sistemi
18.02.2014 11:31
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 9 leta 2015

Windows 9 leta 2015
Windows 9 leta 2015

Windows 8 bo po novem nova Vista, saj Microsoft že predvideva novo različico svojega operacijskega sistema.

Microsoftova naslednja velika posodobitev Windows 8 pod skrivnim imenu ‘Threshold’ bo pravzaprav Windows 9. Programerski gigant bo po poročanju Winsupersite predstavil več informacij na letošnji Build konferenci v aprilu, ki bo predvsem posvečena Windows Phone 8 in Xboxu, a vendar bo največ pozornosti požela Threshold posodobitev. Nova različica operacijskega sistema naj bi sicer bila izdana šele aprila 2015. Bo Microsoft popravil svoje napake, ki jih je naredil z Windows 8?

Kaj je vročega v Windows 9?

Microsoft pred Build konferenco razvijalcem ne namerava izdati alpha (prve) različice operacijskega sistema. Posodobitev bo izdana preko servisnega paketa Update 1 (tudi znano kot GDR1).

Vse kaže, da bo Threshold oziroma Windows 9 znanilec vračanja gumba in menija Start pa tudi podpora za poganjanje “Modern UI” aplikacij bo na voljo. Gumb Start je bil z Windows 8 opuščen, a se je vrnil z Windows 8.1 posodobitvijo.

Ekspert za Windowse, Mary Jo Foley je dejal, da bo posodobitev Threshold prinesla namizno različico operacijskega sistema, prav tako pa naj bi se Windows Phone 8 in Xbox One odslej tesneje povezovali.

Microsoftova izvršna predsednica za naprave, Julie Larson-Green je pred kratkim priznala, da ima podjetje preveč operacijskih sistemov. Vsi si sicer delijo isto jedro, a vendar bo Threshold dodal nov nivo Windows platforme. Thresold naj bi bil predstavljen s tremi SKU-ji: ‘moderni’ Windowsi, podobni RT, tradicionalni x86 in tisti za večja podjetja.

Vrnitev Start gumba je torej le ena od dveh velikih sprememb: uporabniki bodo deležni še zagona Modern UI aplikacij in plavajočih programov na namizju.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več