Operacijski sistemi
01.07.2014 11:54
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 9 se bo povsem prilagodil napravi, na kateri bo nameščen

Operacijski sistem Windows 9 naj bi bil zmožen prepoznati tako vrsto kot strojno opremo naprave, na kateri bo nameščen.
Operacijski sistem Windows 9 naj bi bil zmožen prepoznati tako vrsto kot strojno opremo naprave, na kateri bo nameščen.

Vse več spletnih govoric nakazuje, da bo Microsoft operacijski sistem Windows 9 ponudil v prodajo že v drugem četrtletju 2015 oziroma najkasneje v tretjem četrtletju prihodnjega leta. Prihajajoči Microsoftov operacijski sitem naj bi bil opremljen s prenovljenim grafičnim vmesnikom Metro, zaščitnim programom Windows Defender, programom za dostop do oblačnega prostora OneDrive in izboljšanim aktivacijskim sistemom. Poleg tega naj bi Microsoftovi programerji novost opremili še z digitalno asistentko Cortana, kar pomeni, da ga bomo po potrebi lahko brez težav upravljali tudi zgolj z enostavnimi glasovnimi ukazi.

Microsoftov operacijski sistem Windows 9 naj bi bil na voljo v treh različicah (za osebne računalnike, tablične računalnike in pametne mobilne telefone) in naj bi bil za nameček zmožen prepoznati tako vrsto kot strojno opremo naprave, na kateri bo nameščen. To dejansko pomeni, da se bo novi operacijski sistem Windows 9 zmožen povsem prilagoditi napravi, kar bo nedvomno pripomoglo k še boljši uporabniški izkušnji. Če bo Windows 9 na primer nameščen na napravi z zaslonom, občutljivim na dotik, bo uporabniku prikazan grafični vmesnik Metro, uporabniku običajnega računalnika pa klasično namizje.

Zgodnja poskusna različica Microsoftovega operacijskega sistema Windows 9 naj bi bila nared že v jeseni. Novost bo namenjena tako razvijalcem kot povsem običajnim uporabnikom.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,