Aplikacije in dodatni programi
20.07.2016 15:37

Deli z drugimi:

Share

10 izjemnih zanimivosti o aplikaciji WhatsApp

10 izjemnih zanimivosti o aplikaciji WhatsApp
10 izjemnih zanimivosti o aplikaciji WhatsApp

Če mislite, da veste vse o platformi WhatsApp, ki je Facebook stala dobrih 17 milijonov evrov, se najverjetneje motite. Spodnji vas bo zagotovo naučil marsikaj novega o tej izjemno priljubljeni aplikaciji.

1. Do milijarde prenosov s petčlansko ekipo – V času, ko je bil dosežen ta hvalevreden mejnik marca lani, je v podjetju WhatsApp, na Android verziji, delalo vsega 5 ljudi.

2. Soustanovitelja podjetja sta bila zavrnjena tako s strani Facebooka, kot s strani TwitterjaJan Koum in Brian Acton, ki sta skupaj sodelovala že pri podjetju Yahoo, sta bila na razgovorih za zaposlitev zavrnjena pri Facebooku in Twitterju. Verjetno jima ni nič žal kajne?

3. WhatsApp lahko uporabimo za stiskanje slik in videov – Uporabniki Androida najdete stisnjene verzije datotek pod mapo “WhatsApp Media”, iOS uporabniki pa v “Camera Roll”. Originale lahko za prihranek nekaj prostora izbrišemo.

4. WhatsApp ustvari uporabniški račun v obliki [telefonska številka]@s.whatsapp.net

5. V brskalnik vtipkajte “whatsapp://send?text=ZDRAVO” – Aplikacija ima med drugim tudi spletni protokol. Če imate telefon, ki ima naložen WhatsApp, vtipkajte v vaš brskalnik zgornjo vrstico in nato bi se aplikacija morala odpreti sama ter vam ponuditi izbiro kontaktov za poslano sporočilo. Seveda lahko po želji izberete vsebin sporočil in namesto “ZDRAVO” vstavite karkoli drugega.

6. Preverite kdaj je bilo vaše sporočilo prebrano – Preprosto nekoliko dalj časa držite stisk na izbranem sporočilu in kliknete “info”. Tam bi moralo pisati kdaj je bilo vaše sporočilo prejeto in prebrano.

7. Po svoje uredite obvestila za posamezne kontakte alli skupine – Da vam ne bo treba vedno pregledati telefona po prispelem sporočilu, lahko enostavno uredite zvonenja, opozorila za sporočila, razne vibracijske vzorce in “pop-upe” za vaše WhatsApp kontakte ali skupine, odvisno od vaše napreve. iOS sistem je nekoliko bolj “konservativen”, medtem ko Android dovoljuje vse opisane možnosti.

8. WhatsApp ne shranjuje uporabnikovih podatkov – WhatsApp (po pričevanju podjetja) ne shranjuje vaših sporočil na serverje, za razliko Facebooka in Skypa recimo. Ko je enkrat sporočilo dostavljeno do želenega cilja, na serverju ne ostane nič. Lahko pa obnovite vaše podatke in sporočila preko iClouda ali Google Drive-a.

9. WhatsApp zagotavlja kodiranje sporočil – Zaradi sistema šifriranja tako na strani pošiljatelja, kot na strani prejemnika, ki je nastal pod taktirko podjetja Open Whisper Systems, hekerji ne morejo vdreti v zasebnost uporabnikov aplikacije.

10. WhatsApp za marketing ni porabil niti centa – Soustanovitelj Jan Koum ima na svoji pisarniški mizi napis: “No Ads! No Games! No Gimmicks!” (“Nič oglasov! Nič igric! Nič trikov!”) ker naj bi se WhatsApp do potankosti oredotočil zgolj na izkušnjo sporočanja in komunikacije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več