Aplikacije in dodatni programi
19.06.2017 14:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 najboljših aplikacij za Android v tem trenutku

AMOLED mnml Wallpapers
AMOLED mnml Wallpapers

Razvijalci aplikacij na dnevni ravni razvijajo in odkrivajo nove stvari, ki bi izboljšale uporabniško izkušnjo pametnih telefonov in tablic. Danes vsakodnevno nastane toliko novih aplikacij, da je zelo težko oziroma praktično nemogoče spremljati vse novosti, ki prihajajo na že tako nasičen trg. Vprašanje, kako izbrati tiste zares najboljše aplikacije, med vso to popolavo različno kakovostnih izdelkov, se zato včasih zdi kot misija nemogoče. Portal “Android Authority” vsak mesec izbere nekaj najboljših Android aplikacij in za vas smo pripravili izbor 10-ih najboljših iz preteklega meseca. Videe ostalih mesecev in pripadajočih aplikacij si lahko ogledate na tej povezavi.

Amazon FreeTime

Amazon FreeTime je nova otroška aplikacija, ki na enem mestu predstavlje zbirke videovsebin velikih otroških korporacij kot so PBS, Nickelodeon, Disney in ostale. Poleg videovsebin so na voljo še knjige, igre in ostale otroške vsebine. Glede na izbrano starost otroka se ponudba vsebin avtomatsko spreminja, je pa Amazon stvar nekoliko zakompliciral z ceno. Kakorkoli že, Amazon FreeTime je ena redkih Amazonovih storitev, ki jih ljudje lahko uporabljamo brez Amazon Prime naročnine. Je pa res, da je storitev cenejša, če jo imamo. (cena: brezplačno/6.24 eur – 8.92 eur na mesec)

AMOLED mnml Wallpapers

AMOLED mnml Wallpapers je aplikacija, ki se z imenom skorajda v celoti že opiše. Je aplikacija, ki ponuja ozadja v minimalističnem slogu. Večina ozadij je sestavljena pretežno iz črne barve, kar koristi telefonu pri ohranjanju energije baterije. Osnovna aplikacija ponuja veliko zabave z minimalističnimi ozadji, obstaja pa tudi plačljiva verzije, ki jo je seveda potrebno kupiti, če želimo ozadja za S8 in S8+ ali visoko-resolucijska ozadja. Aplikacija je prvenstveno namenjena AMOLED zaslonom, vendar deluje tudi na drugih ekranih. (cena: brezplačno/1.33 eur – 1.77 eur)

Astro

Astro je nova e-mail storitev z dodatkom pogovorne funkcije. Pogovorni boti z uporabniki komunicirajo o različnih stvareh, recimo ponujajo personalizirane naročnine na e-mail liste itd. Poleg teg aplikacija omogoča nastavitev ovbestil, hitro urejanje elektronske pošte in še veliko več. Kljub temu, da je aplikacija še v zadnji fazi razvoja, deluje dokaj dobro, je pa res, da še vedno potrebuje nekaj popravkov. (cena: brezplačno)

AutoSet

AutoSet je prikladna avtomatizacijska aplikacija, ki avtomatsko vključuje/izključuje različne funkcije telefona, glede na to, katere aplikacije so odprte. Za lažjo predstavo lahko podamo primer Netflixa, kjer AutoSet avtomatsko vklopu Wi-Fi, ko odpremo Netflix. AutoSet zagotov spada med bolj učinkovite aplikacije meseca maja, kajti uporabniku prihrani kar nekaj časa. (cena: 1.33 eur, brez dodatnih nakupov v aplikaciji)

Panna Recipes

Panna Recipes si želi postati Netflix kuharskih aplikacij. Ponuja preko 400 video receptov, ki jih je ustavrilo preko 45 vrhunskih kuharjev. Po aplikaciji lahko iščemo glede na naše posebne dietne zahteve, že obstoječe recepte lahko obogatimo za lastnimi idejami, prav tako pa lahko dodajamo izdelke na naše nakupovalne sezname, ki so vgrajeni v aplikacijo. Panna Recipes lahko preizkušamo brezplačno 30 dni, po tem pa se moramo na aplikacijo naročiti. Faktor cene nekoliko pokvari prvi vtis aplikacije, je pa dobro vsaj to, da lahko Panna Recipes preizkusimo pred nakupom oz. plačilom naročnine. (cena: brezplačno/35.71 eur na leto)

Socratic

Socratic je izobraževalna apliakacija. Bolj natančno, je aplikacija, ki nas uči matematiko. Deluje tako, da preko kamere telefona poslika enačbo, aplikacija pa potem ponudi nekaj strani informacij, kako enačbo rešiti. V splošnem je tako, da prva stran prikaže postopek reševanja problema, medtem ko dodatne strani podrobneje pokažejo dodatne informacije ina matematična pravila, ki jih potrebujemo za reševanje. Socratic je odlična aplikacija za vse tiste, ki imajo težave z matematiko, povrh vsega pa je še brezplačna. (cena: brezplačno)

SpotAngels

SpotAngels je aplikacija, ki si zapomni mesto parkiranja, poleg tega pa ponuja inforamcije o pravilah parkiranja v določenem mestu ali na posebni lokaciji. Glavna ideja aplikacije je, pomagati ljudem, da ne delajo brezveznih parkirnih napak in si tako prislužijo visoke kazni. Trenutno aplikacija podpira 20 mest, je pa SpotAngels vseeno koristna, tudi če ne živeti v katerem od teh mest. Sekundarna naloga aplikacije je, da si zapomni kje ste parkirali in ta opcija deluje praktično povsod. Vsi uporabniki lahko v aplikacijo dodajajo svoje informacije s slikovnim materialom in na tak način pomagajo širiti uporabnost apliakcije. (cena: brezplačno)

Stash for Reddit

Stash for Reddit je nova Reddit aplikacija v trgovini Play Store. Glavna ideja aplikacije je, da uporabnik v ozadju prenese različne vsebine, ki jih pozneje lahko prebere “off-line”. Glede na to, da je aplikacija še va začetni fazi razvoja, ne ponuja obširne uporabne možnosti. To pomeni, da lahko prenesemo zgolj 100 enot vsebine, v katero s vštete slike, videi otd. V nadaljnjih fazah razvoja bo aplikacija ponujala več, zato je mogoče pametno spremljati razvoj aplikacije tudi v prihodnje. (cena: brezplačno)

Taskzy

Taskzy je nekoliko manj obširna verzija IFTTT. Aplikacija omogoča programiranje avtomatskih akcij, glede na stvari, ki jih počnemo z našo napravo. Taskzy vam omogoča solidno izbiro možnosti, ki temeljijo na avtomatizaciji. Na primer, ko vključimo slušalke, lahko Taskzy namesto nas avtomatsko vključi specifično glasbeno aplikacijo. Ko smo recimo v avtu in spet priklopimo slušalke, lahko Taskzy odpre novo glasbeno aplikacijo. Aplikacija zagoto ne spada med najbolj zmogljive aplikacije avtomatizacije, je pa vseeno ena najbolj preprostih opcij. (cena: brezplačno)

WeDo

WeDo je opravilna aplikacija, ki se fokusira na skupine in skupinsko rabo. Znotraj aplikacije lahko ustvarite skupine, povabite ljudi v te skupine in nato lahko vsi ustvarjate naloge/opravila, ki jih delite z drugimi člani. WeDo je primerna predvsem za majhne delovne skupine ali podjetja, morda pa bi tudi družine lažje uredile kakšno zadevo s pomočjo aplikacije. Seveda pa lahko WeDo uporabljajo tudi posamezniki, kajti aplikacija omogoča opomnike, podnaloge, poleg tega pa lahko ustvarimo naloge, ki se ponavljajo (recimo naloga nošenja smeti vsak ponedeljek). Še vedno gre za beta verzijo v trgovini Play Store, vendar že zdaj deluje dokaj dobro. (cena: brezplačno)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

EPSON

, ,