Aplikacije in dodatni programi
11.02.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 aplikacij, ki poskrbijo za vaše dobro počutje

..Kljub temu da ni pravega nadomestila za globok pogovor z izučenim profesionalcem, bližnjim družinskim članom ali zaupanja vrednim prijateljem, obstaja kar nekaj zanimivih aplikacij, ki vam lahko pomagajo pri ohranjanju dobrega počutja..
5 aplikacij, ki poskrbijo za vaše dobro počutje
5 aplikacij, ki poskrbijo za vaše dobro počutje

Headspace (Android & iOS)

Ta aplikacija spodbuja uporabnika, da investira v svoje mentalno zdravje prav tako, kot bi investiral v fizično počutje. Headspace, domislica nekdanjega budističnega meniha Andyja Puddicomba, temelji na ideji “biti prisoten v danem trenutku”. Aplikacija na začetku omogoča 10-dnevni brezplačni program, ki od od vas zahteva, da vsak dan 10 minut posvetite meditaciji. Po tem lahko postanete naročnik, kar vam omogoča dostop do različnih programov, ki pokrivajo teme, kot so depresija, osredotočanje, kreativnost in tako dalje. Aplikacija vključuje celo edinstveno meditacijsko seanso, ki uporabniku pomaga meditirati, medtem ko počne druge stvari, na primer kolesari, kuha ali kaj drugega.


WorryTime (Android and iOS)

ReachOut.com stoji za to enostavno in zanimivo aplikacijo, ki je v prvi vrsti narejena za posameznike, polne skrbi. Aplikacija obljublja soočanje z uporabnikovimi skrbmi in pomoč pri njihovi postavitvi na stran za določen čas v dnevu. Tako lahko razmišljanju o težavah, ki vas pestijo, namenite od pet do 20 minut na dan, namesto da jih s seboj nosite cele dneve. Ko se vam v glavi pojavi nova skrb, to vnesete v aplikacijo, nato pa na koncu dneva preverite svoje stanje zaskrbljenosti. Ena najbolj zabavnih funkcij aplikacije je, da lahko zmečkate kos papirja, na katerem je vaša skrb, in ga vržete stran, ko vas ta ne obremenjuje več.

Attitudes of Gratitude Journal (Android)

Vse, kar morate storiti pri tej aplikaciji, je, da vsak dan zapišete, za kaj ste hvaležni. Gre za zelo preprosto idejo, ki pa deluje. Zagotovo si lahko vsakdo izmed vas čez dan vzame minuto časa za razmislek o dobrih stvareh, ki jih je doživel in za katere je hvaležen. Aplikacija med drugim omogoča dodajanje slik in nastavljanje opomnikov za razmislek o dnevnih dogodkih. Aplikacija je na voljo zgolj za naprave z operacijskim sistemom Android, uporabniki iOS-a pa lahko najboljši približek najdete v aplikaciji Five Minute Journal.

Pacifica (Android and iOS)

Pacifica je verjetno najobširnejša izmed vseh aplikacij na seznamu. Uporabniku omogoča, da spremlja svoje mentalno počutje in misli ter si v skladu s tem postavlja različne cilje. Glede na uporabnikovo mentalno počutje aplikacija priporoči, kakšno aktivnost naj si izbere v danem trenutku. Lahko si na primer vzame nekaj časa za počitek, morda napiše svoje misli ali pa si zastavi kakšen nov cilj. Z aplikacijo lahko tudi spremljate in beležite svoje psihofizične aktivnosti, med katere spadajo spanec, vadba, meditacija, količina popite vode in podobno. Marsikomu ta obširnost verjetno ne bo najbolj pogodu, saj zna povzročati še dodaten stres, vsem tistim, ki želite imeti nekoga, ki ves čas bedi nad vami, pa ni treba iskati dlje.

Good News Network (Android and iOS)

Danes se je praktično nemogoče skriti pred slabimi novicami, saj nas te najdejo na televiziji, radiu, internetu ali pa kar na ulici. Novo streljanje v Ameriki, bombardiranje v Siriji, strmoglavljeno letalo sredi atlantskega ocena, izvolitev Donalda Trumpa za predsednika … Mediji so vsak dan polni tragedij in nesreč. Kopičenje vseh teh slabih novic pa lahko pri gledalcu pusti negativne posledice v obliki žalosti ter slabe volje. Če ste se v teh besedah prepoznali in imate dovolj slabega počutja ob spremljanju dogajanja v svetu, je morda čas, da si na telefon namestite aplikacijo Good News Network. Ta počne točno to, kar pravi njeno ime – prinaša dobre novice. Kljub temu da se nekoliko razlikuje od prej opisanih – aplikacija Good News Network namreč ni neposredno povezana z mentalnim počutjem uporabnika – pa ima na koncu vseeno zelo podoben učinek na izboljšanje vsesplošnega počutja posameznika.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več