Aplikacije in dodatni programi
15.05.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 aplikacij, ki poslovnežem pomagajo pri usklajevanju obveznosti

5 aplikacij, ki poslovnežem pomagajo pri usklajevanju obveznosti
5 aplikacij, ki poslovnežem pomagajo pri usklajevanju obveznosti

Organizacija je ključ do uspešnega poslovneža, podjetja ali izpeljanega posla. Na srečo obstaja kar nekaj aplikacij, ki vam pomagajo pri organizaciji vsakdanjih opravil, obveznosti in poslovnega živlenja. Vodenje podjetja zna biti izjemno burno, še posebej v začetnih fazah, ko se počasi začne rast podjetja. Tudi tisti najbolj sposobni poslovneži se pogosto znajdejo v težavah, kajti količina papirologije, finančnih dokumentov in splošnih detajlov, povzroča velik stres.

Ne glede na to, kako zelo organizirana oseba ste po naravi, se pojavijo situacije, v katerih se nakopiči preveč obveznosti, človeški možgani pa enostavno ne zmorej procesirati vsega. Če pa ste že po naravi neorganizirana oseba, potem so potencialne težave in stres še toliko večji, saj se zna zgoditi, da dobesedno tonete v enormni količini informacij, ki so vsaka po svoje pomembne.

Jason Baril, odvetnik in soustanovitelj podjetja Ogle, Elrod and Baril PLLC, pravi, da je organizacija ena najpomembnejših stvari za tekoče upravljanje posla. Baril svetuje: “Predlagam, da najdete pravo organizacijsko orodje, ki optimalno paše v vaše poslovno okolje, da vam ni potrebno zapravljati preveč časa zanj. Obstaja veliko spletnih strani in aplikacij, ki so ustvarjene tako, da vam pomagajo pri organizaciji in včasih se izkažejo kot nujne na delovnem mestu in izven njega”. Poiščiti pravo orodje, aplikacijo ali spletno stran in takoj boste imeli več časa za vaš posel in manj težav z administracijo.

1. Expensify

Aplikacija, ki vam pomaga slediti vsem poslovnim izdatkom/stroškom na enem mestu. Račun, ki si ga ustvarimo v aplikaciji, je kompatibilen in povezan z večimi napravami, kar dodatno olajša poslovanje. Glavna ideja aplikacije Expensify je, da preko kamere telefona slikamo račune in aplikacija za nas avtomatsko spremlja stroške.

2. Asana

Namesto vsakodnevnega ukvarjanja s termini tedenskih kolegijev ali sestankov o napredku, kjer ekipe diskutirajo o aktualnih poslovnih informacijah, bi bilo zagotovo veliko lažje, če bi vse te informacije bile na enem mestu, kjer bi bile nenehno dostopne vsem akterjem. Tukaj nastopi Asana, ki pomaga organizirati delovanje vašega posla kolikor je to pač možno.

Platforma Asana je “all-in-one” organizator nalog/obveznosti, katerega lahko uporablja več ljudi hkrati. Uporabljamo jo lahko za urejanje urnikov, dodajanje seznamov opravil in nalog, prilagamo lahko priloge in izvajamo pogovore o specifičnih temah – torej vse kar je potrebno za tekoče poslovanje podjetja na enem mestu. Asana je eden najenostavnejših načinov, kako spremljati napredek ekipe proti določenemu cilju in kako zagotoviti vsa potrebna sredstva, da ta napredek poteka na dolgi rok.

3. Evernote

Ta aplikacija je najpogosteje uporabljena za shranjevanje dokumentov, slik in ostalih stvari, hkrati pa Evernote uporabljamo za organizacijo vsega naštetega. Evernote je posebej prikladna aplikacija za delo v ekipi, kajti avtomatsko poteka sinhronizacija vseh povezanih naprav – tako lahko sorazmeroma varno delimo podatke z ostalimi člani ekipe.

Ena najbolj zanimivih in uporabnih orodij Evernota je napredni iskalnik, ki išče ključne besede po vsem kar je shranjeno v Evernotu – od slik do dokumentov. To pomeni, da tudi če nimate ravno najboljšega občutka za organizacijo vseh shranjenih datotek, lahko računate, da vam Evernote vedno pomaga najti tisto kar iščete, za to pa ne boste porabili ure in ure neproduktivnega iskanja v prazno.

4. FreshBooks

Ker se le redki z velikim veseljem ukvarjajo s papirologijo in računovodstvom, FreshBooks aplikacija posrkbi, da majhna podjetja brez težav organizirajo svoje finance, brez da bi potrebovali pretirano zahtevno znanje iz področja. Aplikacija je bila ustvarjena s strani ljudi, ki nimajo niti osnov finančnega poslovanja in ravno iz tega razloga je aplikacija FreshBooks enostavna za uporabo.

Glavne funkcije aplikacije predstavljajo organizacijo stroškov in financ na splošno, upravljanje s časom in sledenje klientom – vse to po navadi zahteva veliko časa. Tako kot večina aplikacij na seznamu, je aplikacija FreshBooks prikladna, ker jo lahko sinhroniziramo z različnimi napravami, kar nam omogoča dostopanje do podatkov kjerkoli že smo.

5. MailChimp

Ustvarjen, da naredi e-mail marketing karseda zanimiv in dinamičen, je MailChimp avtomatizirana oglaševalska in marketinška storitev, ki jo uporablja zavidljivo število podjetij po vsem svetu. Posebej zanimiva je za poslovneže, ki delajo več nalogo hkrati, saj jim targetirana marketinška storitev omogoča, da dosežejo svoje stranke na direkten in strateški način. Ko enkrat povežejo svoje spletne strani ali storitve z MailChimp-om, lahko na zelo enostaven način promovirajo svoje poslovne ideje. MailChimp uporablja avtomatizirano orodje, ki sledi potrošnikovim nakupovalnim ali e-mail navadam, kar pomeni bolj kakovostno, targetirano oglaševanje.

Torej kot lahko vidimo obstajajo zares kvalitetni “pripomočki” pri organizaciji takšnega ali drugačnega tipa. Teh 5 aplikacij seveda ne predstavlja celoten spekter, ki ga lahko zajamemo znotraj poslovanja in vodenja neke ekipe, je pa mogoče dober začetek, da vpeljemo vsaj nekaj od teh in na tak način zgradimo osnove prave in kakovostne organizacije poslovanja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več