Aplikacije in dodatni programi
18.05.2012 11:05
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni računalnik Android za 60 evrov

Računalnik AllWinner A10 se po zmogljivosti lahko brez težav kosa s cenovno ugodnimi računalniškimi sistemi in pametnimi mobilnimi telefoni.
Računalnik AllWinner A10 se po zmogljivosti lahko brez težav kosa s cenovno ugodnimi računalniškimi sistemi in pametnimi mobilnimi telefoni.

Na kitajski spletni strani se je pojavil zanimiv računalniški sistem Android, ki ga lahko nosimo s seboj kar v žepu. Ta je namreč komajda večji od običajnega pomnilniškega ključka USB. Kljub temu se žepni računalnik AllWinner A10 po zmogljivosti lahko brez težav kosa s cenovno ugodnimi računalniškimi sistemi in pametnimi mobilnimi telefoni.

Miniaturni računalniški sistem AllWinner A10 temelji na osnovi enojedrnega procesorja frekvence 1,5 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še 512 megabajtov sistemskega pomnilnika. Za preračunavanje grafični oblik skrbi grafična sredica Mali 400 GPU. Miniaturni računalniški sistem lahko priključimo na televizor ali računalniški zaslon. Za ta namen je na voljo visokoločljivi vmesnik formata 1080p.

Miniaturni računalniški sistem za delovanje potrebuje priključek USB, za upravljanje z njim pa lahko uporabimo računalniško miško in tipkovnico z brezžično povezavo. Na pomnilniško kartico microSD lahko namestimo operacijski sistem Android 4.0 ali Linux sistem, združljiv s procesorji ARM. Novinca lahko za nameček povežemo še s prenosnimi in osebnimi računalniki, ki imajo nameščen operacijski sistem Windows ali MacOS X. Tu lahko prenašamo podatke ali računalnik v ključku USB uporabimo kot varno okolje za dostop do spletnih storitev (na primer spletno bančništvo).

Za miniaturni računalniški sistem AllWinner A10 je potrebno odšteti le preračunanih 60 evrov. Izdelka trenutno žal ni mogoče naročiti v Slovenijo. Upajmo, da bo to vendarle kmalu mogoče.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več