Aplikacije in dodatni programi
26.04.2017 10:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije za vožnjo z avtomobilom

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Danes lahko najdemo Androidne aplikacije za praktično karkoli nam pade na pamet. Tudi takšne, ki nam koristijo pri vožnji z avtomobilom. Področje aplikacij, ki so na kakršenkoli način povezane z avtomobili, je vedno bolj bogato in zares obstaja veliko odličnih Android aplikacij za v avtomobile. Za vas smo pripravili seznam najboljših Android aplikacij za vožnjo z avtomobilom, ki vam bodo pomagale, da izkoristite avtomobil do potankosti.

Android Auto (brezplačna) 

Googlov “in-car” sistem v določenih vozilih sedaj dobimo že ob samem nakupu vozila, v nasprotnem primeru pa ga lahko povežemo preko telefona z kompatibilnim ekranom vozila, ali pa ga uporabljamo samostojno. Android Auto omogoča varno vožnjo, saj je uporabniški vmesnik zelo poenostavljen, prav tako pa ga lahko upravljamo z glasovnimi ukazi. Aplikacije, ki jih lahko uporabljamo z aplikacijo Android Auto so Spotify, Telegram, Skype, TuneIn Radio in Audible. Android Auto lahko uporabljamo za navigacijo, poslušanje glasbe, pošiljanje sporočil in glasovne ukaze, deluje pa na vseh napravah, ki jih poganja Android 5.0 ali novejši. 

GasBuddy (brezplačna)

GasBuddy je ena najbolje ocenjenih aplikacij, ki so trenutno na voljo. Uporabniku namreč pomaga najti najcenejše gorivo v njegovi okolici. Rezultate filtrira na podlagi lokacije, poštne številke in tako vedno najde najboljše ponudbe. Uporabniki si med seboj lahko tudi pomagajo in poročajo o cenah goriva, s tem pa si prislužijo točke. Preko različnih promocij si lahko uporabnik prisluži tudi do 100 eur goriva.

Drivemode (brezplačna)

Kot že samo ime aplikacije pove, je Drivemode narejena tako, da poenostavi uporabnikov Android telefon in tako olajša upravljanje s telefonom med vožnjo (kar sicer ni ravno priporočljivo). Navigacija po telefonu poteka preko svetlega in velikega uporabniškega vmesnika, ki ga med vožnjo dosežemo s perifernim vidom, kar pomeni, da ni potrebno odmakniti pogleda s ceste. Drivemode med drugim podpira tudi glasovni nadzor, kompatibilne aplikacije pa so: Google Maps, Waze, Spotify, Facebook Messenger in nekaj drugih. 

Car Dashdroid (brezplačna)

Z aplikacijo Car Dashdroid lahko uporabnik vse najljubše aplikacije uporablja brez, da bi ogrožal lastno varnost ali varnost kogarkoli drugega na cesti. Aplikacija podobno kot Drivemode ponuja velike gumbe in intuitivni glasovni nadzor, kar pomeni, da lahko uporabnik zelo enostavno upravlja s telefonom. Jedro aplikacije sestavljajo tri skecije – klicalnik, glavni ekran in bližnjice po meri – med katerimi si lahko uporabnik izbere 40 bližnjic.

Waze (brezplačna)

Aktivna skupnost, ki jo druži aplikacija Waze, ponuja uporabne in aktualne informacije glede ceste in dogajanja na njej. Aplikacija med drugim ponuja informacije specifično o posameznih odsekih cestišč, predlaga optimalne poti glede na aktualne dogodke na cestah, opozarja o nesrečah in radarjih. Če k vsemu temu dodamo še Facebook integracijo, cene goriv in personalizirane točke zanimanja, imamo z aplikacijo Waze eno najbolj celostnih Android aplikacij za v avtomobil.

Ultimate Car Dock (4,6 eur)

Gre za aplikacijo, ki uresničuje idejo celostnega prostoročnega upravljanja s telefonom. Z aplikacijo Ultimate car Dock lahko kličemo, pošiljamo sporočila, vse to pa preko personaliziranih glasovnih ukazov. Aplikacija je med drugim tudi nevpadljiva, kar je velik plus, saj ne moti voznika med vožnjo. Nastaviti je mogoče tudi personalizirane glasovne odzive, predvajalnik glasbe in pet različnih ekranov znotraj aplikacije.

ReadToMe (brezplačna)

ReadToMe je unikatna prostoročna aplikacija, ki uporabniku resnično bere iz telefona. Lahko jo uporabimo za to, da izvemo kdo nas kliče, prebere nam lahko SMS sporočila in še številne druge podbne lastnosti jo krasijo. ReadToMe obvlada tudi jezike in nam lahko prevaja katerikoli jezik v naš nastavljeni jezik. Aplikacija ni uporabna samo za v avtomobil, temveč jo lahko koristno uporabimo med tekom ali telovadbo v fitnesu, torej v vseh primerih, ko imamo roke zasedene. 

TomTom (breplačna)

GPS navigacijska aplikacija, ki pa poleg tradicionalne navigacije ponuja še najbolj aktualne informacije o prometu. S kombinacijo teh dveh polov lahko uporabnik izbere najbolj optimalno pot do želenega cilja, se posluži “real-time” informacij in varno prispe na cilj. Poleg vsega lahko pogledamo točni vzrok, ki povzroča zamude ter omejitve v naši okolici. 

Opisane aplikacije so zelo kvalitetne, vsaka ima svoje prednosti in slabosti, vendar jih druži ena velika slabost. Ne glede na vse trike, ki jih ustvarjalci uporabljajo za to, da voznik ostane med vožnjo čim bolj skoncentriran na vožnjo, še vedno ni ravno priporočljiva uporaba telefona v avtomobilu. Že če samo razmišljamo o aplikaciji, nismo 100% skoncentrirani in posledice znajo biti zelo hude. Naš nasvet bi bil, da seveda uporabljajte te aplikacije, vendar naj je na prvem mestu varnost in vožnja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več