Aplikacije in dodatni programi
22.07.2017 09:47

Deli z drugimi:

Share

Si “OK”? S to aplikacijo zagotovo!

Si "OK"? S to aplikacijo zagotovo!
Si "OK"? S to aplikacijo zagotovo!

Če imate vaše bližnje ali prijatelje, ki živijo v oddaljenem mestu ali celo državi, potem se morda občasno vprašate, kako se počutijo, ali je z njimi vse vredu itd. Ko začutite, da bi lahko karkoli šlo narobe, jih verjetno pokličete ali jim napišete sporočilo. Če imate otroke, potem zagotovo čutite nelagodje, dokler niste prepričani, da je vaš otrok doma ali na varnem.

Kaj dela aplikacija “Are You Okay”?

Rick Cassani, fotograf iz Texasa, dela na zanimi aplikaciji, ki namenjena ravno takšnim situacijam, ki so opisane zgoraj. Aplikacija “Are You Okay”? ni kompleksna komunikacijska aplikacija, temveč gre za ponavljajočo se “pop-up” aplikacijo s preprostimi obvestili “I’m Okay”. Torej, ko enkrat pošljemo/prejmemo to “pop-up” obvestilo, se aplikacija skrije in ne moti našega življenja. Seveda lahko te intervale nastavimo po želji (kot lahko vidimo na sliki), vendar ni nujno, da vseskozi visimo na telefonu, da bi naši bližnji ali prijatelji vedeli, da je z nami vse vredu.

Tako dolgo, dokler uporabnik v nastavljenih intervalih sporoča, da je OK, prejemnik (recimo starši) ve, da je oseba na drugi strani zdrava in živa. V primeru, da uporabnik ne odreagira v nastavljenih intervalih, oseba na drugi strani dobi “alarmno” obvestilo in lahko ukrepa. Od vsakega posameznika pa je potem odvisno, kako bo odreagiral v takem primeru.

Kaj bi lahko šlo narobe?

Scenarijev je seveda ogromno, vendar je ustanovitelj aplikacije v tem primeru ciljal predvsem na ljudi, ki živijo sami in v primeru nezgode ne morejo pomagati sami sebi. V takem primeru je rešitev telefon, vendar ga najprej moramo imeti pri sebi. Kaj pa, če je telefon v sosednji sobi ali je ravno prazen? Kaj pa če se zgodi, da pride do nezavesti? Nihče ne bo reagiral in v najslabšem primeru bo ta reakcija prepozna. O takšnih situacijah se poroča na dnevni ravni pa vendarle se zdi, da prave rešitve ni. Ali pač?

Z aplikacijo “Are You Okay”? bi lahko takšne in podobne scenarije lahko preprečili. Morda aplikacija ni ravno idealen kanal za vsakogar, vendar zagotovo obstaja kar nekaj situacij, v katerih bi ljudem bila v pomoč. Kar nekaj aplikacij obstaja, ki so narejene tako, da avtomatsko kličejo določene številke v sili ali kaj podobnega, “Are You Okay” se razlikuje ravno v tem, in sicer njen glavni namen je ustvariti čisto vest. Če ste kdajkoli bili v takšni situaciji, si verjetno lažje predstavljate, kaj bi lahko aplikacija doprinesla uporabnikom.

Kako daleč je razvoj aplikacije?

Aplikacija je trenutno še zgolj ideja. Rick Cassani je sedaj ustvaril Kickstarter kampanjo, s katero želi preveriti, koliko ljudi bi ta aplikacija dejansko zanimala. Za začetek si želi minimalno podporo v višini 5-ih dolarjev za stroške razvijanja. Po grobih načrtih bi naj aplikacija bila na voljo v trgovini iTunes za 99 centov, Android verzija pa naj bi prišla nekoliko pozneje.

Do tega trenutka aplikacija “Are You Okay”? ni požela veliko zanimanja, Kickstarter projekt pa bo odprt do 16. avgusta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več