Aplikacije in dodatni programi
15.01.2014 16:16
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

15 najboljših aplikacij za vaš novi iPad

Zaradi priljubljenosti nadaljujemo s serijo 15 najboljših. Če ste dobili tehnološko novost, vam pripravljamo serijo člankov z izborom najboljših aplikacij za vašo novo napravo.
15 najboljših aplikacij za vaš novi iPad
15 najboljših aplikacij za vaš novi iPad

Feedly

Feedly (http://bit.ly/feedly_ios) je odlična zamenjava za »pokopano« storitev Google Reader. Ta bralnik RSS-virov je v preteklem letu res zaživel. Podpira sinhronizacijo virov prek več naprav in ponuja fleksibilen vmesnik, s katerim je prebiranje novic pravi užitek.

Duolingo

Duolingo (http://bit.ly/duolingo_ios) so soustanovili izumitelji orodja za preverjanje človeškosti CAPTCHA. Ta paket aplikacij ponuja učenje francoščine, nemščine, španščine in drugih jezikov. Aplikacija je na voljo brezplačno, vaše učenje pa bo hkrati uporabljano tudi za prevajanje na spletu. Tako boste hkrati pomagali sebi in drugim.

GarageBand

Applova pretvorba programa za ustvarjanje glasbe na iOS je ena izmed njegovih najbolj priljubljenih potez. Čeprav aplikacija GarageBand (http://bit.ly/garageband_ios) posodobitev ni bila deležna že dve leti, še vedno velja za eno izmed boljših. Opcija Smart Instruments, ki lahko igra več prilagodljivih vzorcev, poskrbi za to, da aplikacijo lahko uporabljajo tudi manj vešči uporabniki. Skriva pa tudi številne napredne možnosti.

1Password

1Password (http://bit.ly/1password_ios) poleg ustvarjanja in hrambe gesel ponuja še zelo priročen spletni brskalnik. Ta omogoča enostavno prijavo na vaše priljubljene spletne strani brez vsakokratnega tipkanja zahtevnih gesel.

Paper

Še preden so pri FiftyThree izdali aplikacijo Paper (http://bit.ly/paper_ios), so kreativci izdelovali čudovite umetnine na svojih iPadih. Medtem ko številne aplikacije ponujajo ogromno nastavitev in orodij, Paper simulira navaden list papirja. Njegov intuitivni vmesnik deluje dobro s pisalom ali s prstom. Zaradi gladkih linij in pastelnih senčenj bodo tudi vaše risbe izgledale kot umetnine.

Pocket

Pocket (http://bit.ly/pocket_ios) je najboljši način za shranjevanje stvari s spleta za kasnejše branje ali ogled. Shranjuje lahko spletne strani, povezave s Twitterja, videe z YouTuba in mnogo več. To je ena izmed nujnih aplikacij za modernega bralca.

Traktor DJ

Traktor DJ (http://bit.ly/traktor-dj) prinaša prednosti ene izmed najbolj uporabljanih namiznih aplikacij za DJ-e na iOS. Aplikacija, optimizirana za zaslone na dotik, ponuja vse, kar si želite: zaznavanje in ujemanje ritmov ter avtomatizacijo številnih nalog.

Flipboard

Ta prilagojeni magazin (http://bit.ly/flipboard-ios) s široko knjižnico vsebin in elegantnim videzom ponuja eno izmed najboljših bralnih izkušenj na iPadu. Odlično deluje tudi z Instagramom.

Gmail

Aplikacija Gmail za iPad (http://bit.ly/gmail_ipad) se počasi izboljšuje, zato se povečuje število razlogov za zamenjavo Applove osnovne aplikacije za e-pošto. Aplikacija podpira do pet uporabniških računov, podporo oznakam in iOS-obvestilom. Povrh vsega pa vključuje še najboljši iskalnik po elektronski pošti.

Mailbox

Z Mailboxom (http://bit.ly/rn_mailbox) bo branje sporočil v vašem poštnem nabiralniku izredno hitro. S sporočili upravljate z drsenjem prsta, podpira pa tudi priklop tipkovnic za hitro tipkanje. Poleg pošte Gmail lahko povežete tudi račune iCloud in Yahoo.

iA Writer

iA Writer (http://bit.ly/ia_writer) je izredno priljubljen pri številnih pisateljih, in sicer zaradi minimalističnega vmesnika, ki vas prisili v pisanje. Omogoča sinhronizacijo z oblakom in označevanje. Njegova najboljša lastnost pa je ta, da ne boste izgubljali časa s stotinami oblikovnih možnosti.

Google Drive

Googlova aplikacija za Drive (http://bit.ly/gdrive_ios) prinaša orodja za natančno urejanje in oblikovanje ter je še vedno eden izmed najboljših načinov za kolaboracijo v dokumentih. Podpira več uporabniških računov in omogoča dostop do vseh dokumentov, tabel in drugih datotek v vaši hrambi Drive.

ShowYou

Pregled vseh viralnih videov je lahko naporen. Če povežete družbena omrežja s ShowYou (http://bit.ly/showyou_ios), bo ta spremljal vse, kar na njih delijo vaši prijatelji. Tako si boste lahko njihove videe ogledali, ko boste imeli na voljo več časa. Nedavna posodobitev vmesnika izgleda prav odlično.

AirDisplay

AirDisplay (http://bit.ly/airdisplay_ios) omogoča, da svoj iPad ali iPhone uporabite v obliki dodatnega brezžičnega monitorja. Namestitev prek brezžičnega omrežja je enostavna. Po njej bo imel računalnik vašo napravo iOS za sekundarni zaslon.

Tweetbot

Twitter neprestano spreminja svojo uradno aplikacijo za iPad, zato vse več ljudi posega po Tweetbotu (http://bit.ly/tweetbot_ios). Ta omogoča več časovnic, prilagojeno navigacijo, geste in številne druge izvrstne možnosti. Čeprav aplikacija še ni bila prilagojena za iOS 7, je ena izmed boljših aplikacij za branje Tweetov.

Menite, da smo izpustili vašo najljubšo aplikacijo? Povejte nam v komentarjih! Ne zamudite še drugih člankov v seriji 15 najboljših.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone iOS aplikacije

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več