Operacijski sistemi
03.06.2014 09:55
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 novosti novega iOS 8

5 novosti novega iOS 8
5 novosti novega iOS 8

Navdušenci Applovih produktov se lahko veselijo novosti, ki jih prinaša novi iOS 8. Od modela iPhone 4S naprej in iPad 2 ter tudi aktualnega modela iPod Touch, si bo možno to jesen prenesti novo različico operacijskega sistema.

Novost št. 1: Kot prvo je bila predstavljena predelava izboljšava aplikacije Mail. Zdaj omogoča upravljanje z gibi. Arhiviranje, brisanje ali odgovarjanje na e-pošto je s tem enostavnejše in hitrejše. V primeru, da v priponki pošiljate fotografijo in bi radi določeno mesto označili lahko to storite in npr. narišete krog ali kaj drugega. Prav tako je mnogo lažje pobrskati po ostali pošti medtem, ko že imate odprto okno in sestavljate sporočilo za določenega prejemnika.


Novost št. 2: Naslednja novost so obvestila, ki jih prejemate v okviru aplikacij ali tudi npr. prejeta sporočila in obvestila s strani npr. družabnega omrežja Facebook. Namesto, da bi za odgovor morali obiskati ustrezno aplikacijo, se lahko odzovete samo z eno potezo in npr. odgovorite na prejeto sporočilo ali všečkate posodobljen status določene osebe na Facebooku.


Novost št. 3: Naslednja aplikacija, ki je doživela večjo preobrazbo je Photos. Po zgledu številnih aplikacij na App Store vam Photos omogoča neposredno urejevanje posnetih fotografij. Kar je še bolj zanimivo pri tem je možnost vključitve ostalih aplikacij. To pomeni, da lahko v Applovi Photos neposredno uporabite aplikacijo določenega razvijalca in s to aplikacijo urejate fotografijo. Apple je s tem ponudil možnost neposredne integracije aplikacij razvijalcev z predhodno nameščenimi aplikacijami na vašem pametnem telefonu.


Novost št. 4: Po opisanih izboljšavah sledijo novosti. Prva je vključitev aplikacije Health. Tako kot so že razkrivale informacije pred samim dogodkom, omogoča aplikacija Health shranjevanje vseh zdravstvenih informacij kot je npr. srčni utrip, tlak, teža in podobno na enem mestu. Pri tem so šli še korak naprej in predstavili sodelovanje s prvo bolnišnico, kjer bodo zdravniki in pacienti imeli dostop do podatkov, ki jih bo zbirala aplikacija.


Novost št. 5: Na koncu lahko omenimo še Quicktype. Uporabniki iOS boste tako lahko še hitreje sestavljali besedila saj bo telefon sam predlagal besede za katere predvideva, da jih želite napisati. Prav tako bo omogočena uporaba različnih tipkovnic razvijalcev kot je npr. Swype. Slednji omogoča vnos teksta zgolj s pomikanjem prstov od črke do črke.


Podrobnejše informacije o novostih bomo predstavili še v nadaljevanju tega tedna. Konferenca za razvijalce namreč traja vse do petka in novosti je še veliko.


>> Poglobljen članek o vseh novostih WWDC 2014 si oglejte v nastajujoči reviji Računalniške novice, ki izzide prihodnji četrtek!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več