Operacijski sistemi
22.04.2016 11:57
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Velik udarec za applovo električno vozilo? Daimler naj bi zapustil pogajalsko mizo

Avtomobil računalniškega giganta Apple naj bi nastajal v okviru projekta Titan, končni »rezultat« pa naj bi bil enoprostorec.
Avtomobil računalniškega giganta Apple naj bi nastajal v okviru projekta Titan, končni »rezultat« pa naj bi bil enoprostorec.

Kot poročajo v nemškem Handelsblatt naj bi se pogajanja med podjetjema Apple in Daimler-Benz končala. Slednji naj bi namreč zapustil pogajalsko mizo ob kateri sta se podjetji dogovarjala za morebitno sodelovanje pri izdelavi applovega vozila s projektnim imenom Project Titan. V preteklosti smo že pisali o tem, da so se pri Applu lotili izdelave električnega vozila. Pred dnevi je v javnost pricurljala novica, da naj bi pri Applu tudi v Nemčiji odprli pisarne kjer se zaposleni ukvarjajo izključno z razvojem avtomobila. Pisarne naj bi se nahajale v Berlinu in majhna skupina med 15 in 20 zaposlenih v tem trenutku sodeluje pri razvoju.

A kot kaže ne gre vse po načrtih. Apple v tem trenutku nujno potrebuje poslovnega partnerja, ki bo prevzel samo proizvodnjo avtomobila. Tako kot pri pametnih telefonih, tablicah, urah in računalnikih se namreč Apple ne bo organiziral na način, da bi sam prevzel proizvodnjo. Zato potrebuje primerne podizvajalce. Lani so se najprej začeli dogovarjati s podjetjem BMW. V ta namen so applovi zaposleni tudi obiskali tovarno v Leipzigu. Vendar pa pogajanja niso obrodila sadov. Ravno nasprotno. Podjetji sta se razšli brez dogovora in tako konec prejšnjega leta prekinili vsa pogajanja o morebitnem sodelovanju. Za Apple je to predstavljalo hud udarec saj naj bi ravno model BMW i3 predstavljal osnovo na katerem bi se razvijalo applovo vozilo.

Vzorec pa se očitno ponavlja. Tudi Daimler-Benz, kot kažejo neuradne informacije, ni zainteresiran za sodelovanje z Applom. Kamen spotike naj bi predstavljala tesna integracija operacijskega sistema iOS v samo vozilo. Apple s tem pridobi dostop do zasebnih informacij o tem kam, kdaj in kako se uporabniki vozijo po cestah. Slednje pa se zdi podjetu Daimler-Benz prevelik vdor v zasebnost in kot kaže je to tudi razlog zakaj se nemci niso odločili za sodelovanje.

Daimler-Benz pa ni edini, ki ga skrbi zasebnost podatkov. Ključen razlog zakaj se pri Porsche niso odločili za integracijo androidovega operacijskega sistema je prav tako bila zaščita zasebnih informacij.



Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več