Operacijski sistemi
27.02.2014 13:27

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry s Q20 odslej konkurira Lenovo?

BlackBerry s Q20 odslej konkurira Lenovo?
BlackBerry s Q20 odslej konkurira Lenovo?

BlackBerry se vse manj posveča bitki iPhone Vs. Android, kar pa ne pomeni, da se je odpovedal pametnim telefonom. Vrača se med poslovne uporabnike, kamor tudi spada.

V Barceloni je na MWC 2014 BlackBerry namreč pravkar predstavil Q20, s katerim poskuša združiti dva različna svetova pametnih telefonov. Telefon s fizično tipkovnico, trackpadom in gumbi za meni, pošlji, nazaj in končaj. Poleg “fizične” navigacije je opremljen še s 3.5-palčnim zaslonom na dotik. Q20 naj bi tako predstavljal nekakšen most za poslovne uporabnike, ki želijo preiti iz Androida ali iOS-a na BlackBerry. Omenili so še zmogljivo baterijo, ostale specifikacije pa bodo precej podobne tistim od modela Q10. BlackBerry Q20 lahko pričakujemo v drugi polovici leta, cena še znana.

>> Ostale novosti svetovnega mobilnega kongresa MWC 2014

Poleg Q20, je BlackBerry razkril še novo različico IM sporočilnega Sistema, BBM Protected, kateri se pričakovano posveča predvsem varnosti in zaščiti podjetnih strank. Za slednjega celo pravijo, da je trenutno edini zares varen IM sistem.

BlackBerry je predstavil še svoj “samo-na-dotik-občutljiv” pametni telefon, Z3, ki je sicer pozicioniran za Indonezijsko tržišče in ga pri nas verjetno ne bomo ugledali.

BlackBerry bo odslej pravzaprav tekmoval s podjetjem Lenovo, ki je pred slabim mescem prevzelo še do pred kratkim Googlovo Motorolo Mobility za 2.9 milijarde dolarjev.

Z3 in Q20 sta tudi prva izdelka, ki sta se pojavila v sodelovanju s podjetjem Foxconn. 5-letna pogodba med slednjima veli, da bo Foxconn razvijal in proizvajal nekatere BlackBerry naprave in vodil investicije, medtem ko se bo BlackBerry posvečal razvoju programske opreme za mobilne naprave.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več