Operacijski sistemi
02.07.2012 21:55
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kmalu bomo računalnike nosili na telesu

Računalniki bodo kmalu postali tako kompaktni, da jih bomo lahko brez težav nosili na telesu.
Računalniki bodo kmalu postali tako kompaktni, da jih bomo lahko brez težav nosili na telesu.

Računalniške naprave postajajo vse manjše in zmogljivejše. Danes so že pametni mobilni telefoni dovolj zmogljivi, da se lahko brez težav kosajo z osebnimi in prenosnimi računalniki nižjega cenovnega razreda. Google je s pripravo večpredstavnostnih očal z mobilnim operacijskim sistemom Android dokazal, da bomo v bližnji prihodnosti računalnike lahko nosili kar na telesu.

O prihodnosti računalništva sta se za spletni portal Wired razgovorila Steve Lee in Babak Parviz. Ta sta sicer pri podjetju Google zadolžena za razvoj večpredstavnostnih očal, ki sliko projicirajo neposredno na človeško oko. Strokovnjaka verjameta, da bomo v prihodnje na telesu nosili bogato paleto raznovrstnih računalnikov. Tu naj bi šlo predvsem za tiste naprave, ki bodo ljudem omogočile, da imajo med njihovo uporabo roke povsem proste. Poleg tega jim bodo v veliko pomoč pri premagovanju vsakodnevnih ovir.

Steve Lee in Babak Parviz sta prepričana, da bodo naprave, kot so na primer Googlova večpredstavnostna očala, čez tri do pet let postale nekaj vsakdanjega. Te bodo iz trga pričele počasi izpodrivati naprave, kot so pametni mobilni telefoni in tablični računalniki, saj bodo precej bolj uporabne. Večino teh naprav naj bi upravljali kar z glasom. Nekoliko kasneje bodo na boljo celo računalniki, ki jih bodo uporabniki upravljali kar z mislimi. Računalniki, ki jih bomo nosili na telesu, bodo torej kmalu postali del našega vsakdana.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888