Programska oprema
25.03.2009 23:15
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ustanovitelji Pirate Baya z novo storitvijo

Ustanovitelji Pirate Baya z novo storitvijo
Ustanovitelji Pirate Baya z novo storitvijo

Izumitelji najbolj popularnega torrent-a The Pirate Bay so pripravljeni na lansiranje najnovejše stvaritve IPREDator, spletne storitve, ki bo z uporabo VPN(virtual private network) omrežja uporabnikom nudila popolno anonimnost.
Storitev bo na voljo že pred 1 aprilom, uporabnike pa bo stala ne pretiranih 5 evrov na mesec. V podjetju zagotavljajo, da za zagotovitev popolne anonimnosti ne bodo beležili nobenih podatkov in jih shranjevali v loge.

Izbira imena in datum izzida nista zgolj naključje. Na prvi april bo Švedska namreč dala v veljavo nov zakon, ki bo lastnikom avtorskih pravic zagotavljal več odprtih rok pri preganjanju delivcev datotek.

Sam zakon temelji na Direktivi Evropske Unije o zaščiti intelektualne lastnine(IPRED), katere kratica je ironično vsebovano tudi v imenu Pirate Bay-ove storitve. IPRED bo omogočala lastnikom avtorskih pravic pridobitev sodnega naloga, s katerim bodo lahko od ponudnika internetnih storitev zahtevali IP (Internetni protokol) naslov računalnika, na katerega se je naložila njihova vsebina.

“Zakon je ponovno vzel preživetje na Internetu malce preveč resno”, je povedal Peter Sunde, eden izmed so ustanoviteljev spletne strani The Pirate Bay, zoper katerega je bila že vložena obtožnica, ki ga bremeni kršenja številnih avtorskih pravic. Za tiste, ki še ne veste, storitev The Pirate Bay namreč temelji na protokolu peer-to-peer, ki omogoča skupno deljenje različnih datotek številnih uporabnikov.

IPREDator bo preko Interneta na voljo uporabnikom po celem svetu in bo po besedah snovalcev podpiral precejšen del VPN odjemalcev. A konec koncev ni važno ali bo uporabnik uporabljal IPREDator ali kakšno podobno storitev, na prvem mestu bo še vedno obveljala lastna zaščita.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več