Spletni brskalniki
07.09.2013 06:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer se vrača v velikem slogu!

Microsoftov spletni brskalnik Internet Explorer se vse bolj uspešno postavlja po robu konkurenčnima spletnima brskalnikoma Google Chrome in Mozilla Firefox. Večjo priljubljenost mu gre pripisati predvsem na račun hitrega in zanesljivega delovanja.
Brskalnik Internet Explorer se je uporabnikom svetovnega spleta prikupil predvsem na račun hitrega in zanesljivega delovanja!
Brskalnik Internet Explorer se je uporabnikom svetovnega spleta prikupil predvsem na račun hitrega in zanesljivega delovanja!

Analitski hiši StatCounter in Net Applications sta v okviru nedavne raziskave trga spletnih brskalnikov prišli do spoznanja, da Microsoftov Internet Explorer med spletnimi deskarji ponovno pridobiva na priljubljenosti, vodilni Chrome pa jo izgublja. Microsoftov brskalnik naj bi si naklonjenost uporabnikov spleta pridobil predvsem na račun hitrega in zanesljivega delovanja. Poleg tega uporabnikom ni potrebno neprestano nameščati novih različic, ki pri konkurenčnih rešitvah ne prinašajo bistvenih izboljšav.

Raziskava analitske hiše StatCounter je pokazala, da se je v avgustu tržni delež spletnega brskalnika Internet Explorer povečal s 24,5 odstotka na 25,6 odstotka, medtem ko je konkurent Google Chrome izgubil 0,3-odstotne točke trga (s 43,1 odstotka na 42,8 odstotka). Nekaj novih privržencev je pridobil tudi spletni brskalnik Mozilla Firefox, medtem ko je delež uporabnikov brskalnikov Apple Safari in Opera v avgustu tako rekoč ostal enak tistem v juliju.

Nič manj zanimiva ni raziskava analitske hiše Net Applications na področju uporabe mobilnih brskalnikov. Uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov še vedno najbolj množično uporabljajo Applov brskalnik Safari, čeprav se je v avgustu njegov skupni delež zmanjšal z 58,8 odstotka na 55,5 odstotka. Brskalnik Google Chrome na napravah Android je zabeležil rast v višini 1,6-odstotne točke (z 20,6 odstotka na 22,2 odstotka), delež brskalnika Opera Mini pa je z 9,4 odstotka padel na 9 odstotkov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več