Spletni brskalniki
06.06.2012 17:52
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mozilla Firefox 13 med nami!

Brskalnik Mozilla Firefox 13 je v primerjavi s predhodnikom hitrejši in uporabnejši!
Brskalnik Mozilla Firefox 13 je v primerjavi s predhodnikom hitrejši in uporabnejši!

Organizacija Mozilla je najavila razpoložljivost že trinajste različice spletnega brskalnika Firefox. Ta je na voljo za prenos na spletnem naslovu http://goo.gl/9OQFi, in sicer tako za operacijske sisteme Windows, MacOS X in Linux kot v vseh svetovnih jezikih – vključno s slovenščino. V brskalnik Firefox 13 so programerji vključili vse novosti, ki so bile pred nekaj tedni vsebovane v poskusni različici.

Večina novosti spletnega brskalnika Firefox 13 je vsebovanih v prenovljenem grafičnem vmesniku. Tako kot preostali konkurenčni spletni brskalniki, tudi novinec sedaj na domači strani prikazuje ikone najbolj obiskanih spletnih strani. Tu so na voljo še gumbi, ki se nahajajo v bližini spodnjega roba brskalnika. Z njimi na hiter in enostaven način dostopamo do uporabnih funkcionalnosti, kot so zaznamki, zgodovina brskanja in dodatki za upravljanje.

Mozillini programerji so v spletni brskalnik Firefox 13 vgradili še podporo za Googlov »poskusni« protokol SPDY. Ta je namenjen optimizaciji spletnega prometa in s tem posledično hitrejšemu nalaganju spletnih strani. Poleg tega protokol SPDY predvideva še uporabo šifrirne povezave SSL med prenosi podatkov. Protokol SPDY, ki skrbi za optimizacijo prenosa podatkov med spletnimi strežniki in spletnim brskalnikom, je sicer na voljo že vse od leta 2009.

Nadgradnjo spletnega brskalnika Mozilla Firefox na najnovejšo različico lahko izvedemo na dva načina. Prva možnost je ta, da prenesemo datoteko iz spletnega naslova http://goo.gl/9OQFi in ga preprosto namestimo. Če pa uporabljamo brskalnik Firefox 12 lahko nadgradnjo izvedemo preko sistema posodobitev. Ta se nam bo sicer lahko izvedla tudi povsem samodejno in v »ozadju«.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

EPSON

, ,